Bekijk VragenCategorie: onderwijshoe oud moet je zijn voor de universiteit?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
hoe oud moet je zijn voor de universiteit?
3 Antwoorden
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Antwoord    Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de leeftijd waarop iemand klaar is voor de universiteit varieert van persoon tot persoon. Sommige leerlingen zijn meteen na de middelbare school klaar om te gaan studeren, terwijl anderen misschien een paar jaar vrij willen of moeten nemen voordat ze aan hun studie beginnen. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de beslissing om al dan niet te gaan studeren, en leeftijd is er daar slechts één van. Uiteindelijk is het aan de student om te beslissen of hij klaar is voor de uitdagingen van het leven op de universiteit.
BramBram answered 1 jaar ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat de toelatingseisen van land tot land en zelfs van staat tot staat verschillen. Over het algemeen moet je ouder zijn dan 18 om naar de universiteit te mogen, maar er zijn enkele uitzonderingen voor degenen die eerder klaar zijn met de middelbare school. Voor meer informatie over specifieke toelatingsvoorwaarden kun je terecht bij het toelatingsbureau van de hogeschool of universiteit waar je naar toe wilt.
ValentijnValentijn answered 1 jaar ago
De gemiddelde leeftijd van studenten ligt rond de 21, maar dat betekent niet dat je die leeftijd moet hebben om naar de universiteit te gaan. Je kunt je op elke leeftijd aanmelden voor college en er zijn veel volwassenen die op latere leeftijd naar college gaan. Er zijn ook veel programma's waarmee je een voorsprong op je opleiding kunt krijgen door je in te schrijven voor colleges terwijl je nog op de middelbare school zit. Dus, wat je leeftijd ook is, je kunt beginnen met het plannen van je toekomst door een universitaire opleiding te overwegen.