Bekijk VragenCategorie: zorghoe verzorg ik aloe vera?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
hoe verzorg ik aloe vera?
6 Antwoorden
DaafDaaf answered 1 jaar ago
Aloë vera is een vetplant die gemakkelijk te verzorgen is. Geef aloë vera over het algemeen weinig water en laat de grond tussen twee gietbeurten uitdrogen.   Aloë vera planten hebben een goed gedraineerd potmengsel en veel direct zonlicht nodig. Ze kunnen in warme klimaten ook buiten worden gekweekt. Bemest aloë vera planten tijdens het groeiseizoen eenmaal per maand met een uitgebalanceerde meststof.
DaafDaaf answered 1 jaar ago
Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het verzorgen van uw aloë vera plant. Ten eerste, zorg ervoor dat de pot drainage gaten heeft om overtollig water te laten ontsnappen. Aloë vera planten kunnen snel gaan rotten als hun wortels in het water staan. Ten tweede, geef je plant helder licht maar geen direct zonlicht. Ten derde, geef uw plant ongeveer een keer per week water, of wanneer de grond droog aanvoelt. Te veel of te weinig water kan schadelijk zijn voor de plant. Ten slotte moet u uw aloë vera plant ongeveer een keer per maand bemesten met een uitgebalanceerde meststof die speciaal is ontwikkeld voor vetplanten en cactussen.
JorisJoris answered 11 maanden ago
Aloë vera is een vetplant en houdt er daarom niet van om te veel water te geven. In feite moet de grond tussen twee waterbeurten een beetje opdrogen. Aloë vera houdt van veel zonlicht, dus zet hem op een lichte plek waar hij elke dag minstens 4-5 uur direct zonlicht krijgt. Bemest aloë vera eens in de twee maanden met een meststof voor vetplanten of met 1/4 sterkte uitgebalanceerde vloeibare kamerplantenmest.
WillemWillem answered 11 maanden ago
Aloë vera is een vetplant, die water opslaat in de bladeren. Daarom is het belangrijk om aloë vera niet te veel water te geven - houd de grond vochtig (maar niet nat) en laat de bovenste centimeter grond tussen de gietbeurten door opdrogen. Aloë vera kan buiten worden gekweekt in klimaten waar geen vorst voorkomt, of binnenshuis als kamerplant. Zet de aloë vera in de zomer buiten in direct zonlicht. In de winter verplaatst u hem naar een plek waar hij indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft, zodat overtollig water kan ontsnappen en niet in de pot blijft staan om de wortels te laten rotten.
EvertEvert answered 11 maanden ago
Aloë vera is een vetplant die water opslaat in zijn bladeren. Ze komen oorspronkelijk uit Afrika en houden van veel zon. Geef spaarzaam water, alleen als de grond een centimeter onder het oppervlak droog aanvoelt. Laat de grond tussen de gietbeurten door uitdrogen. Te veel water geven kan wortelrot veroorzaken. Ze geven de voorkeur aan licht alkalische grond met een pH van 7 of hoger. Geef eens in de drie maanden voeding met een vetplant- of cactusmeststof tijdens de lente en de zomer, wanneer er nieuwe bladeren groeien. In de winter maandelijks voeden.
CornaldCornald answered 11 maanden ago
Er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden bij de verzorging van een aloë vera plant. Ten eerste, zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat waar hij veel licht krijgt. Aloë vera planten hebben ook regelmatig water nodig; zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet nat is. U kunt uw aloë vera plant eens per maand voeden met een verdunde vloeibare meststof. Knip tot slot alle stervende bladeren af, zodat de plant gezonde nieuwe bladeren kan blijven groeien.