Bekijk VragenCategorie: zorghoe verzorg ik aloe vera?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

hoe verzorg ik aloe vera?

2 Antwoorden
DaafDaaf answered 2 maanden ago

Aloë vera is een vetplant die gemakkelijk te verzorgen is. Geef aloë vera over het algemeen weinig water en laat de grond tussen twee gietbeurten uitdrogen.
 
Aloë vera planten hebben een goed gedraineerd potmengsel en veel direct zonlicht nodig. Ze kunnen in warme klimaten ook buiten worden gekweekt. Bemest aloë vera planten tijdens het groeiseizoen eenmaal per maand met een uitgebalanceerde meststof.

DaafDaaf answered 2 maanden ago

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het verzorgen van uw aloë vera plant. Ten eerste, zorg ervoor dat de pot drainage gaten heeft om overtollig water te laten ontsnappen. Aloë vera planten kunnen snel gaan rotten als hun wortels in het water staan. Ten tweede, geef je plant helder licht maar geen direct zonlicht. Ten derde, geef uw plant ongeveer een keer per week water, of wanneer de grond droog aanvoelt. Te veel of te weinig water kan schadelijk zijn voor de plant. Ten slotte moet u uw aloë vera plant ongeveer een keer per maand bemesten met een uitgebalanceerde meststof die speciaal is ontwikkeld voor vetplanten en cactussen.