Bekijk VragenCategorie: islamitische scholenhoeveel islamitische scholen zijn er in nederland?
Avatargast Staf asked 9 maanden ago
hoeveel islamitische scholen zijn er in nederland?
5 Antwoorden
StijnStijn answered 9 maanden ago
Er zijn momenteel vijf islamitische scholen in Nederland. Deze scholen bieden islamitisch onderwijs aan en onderwijzen het Nederlandse curriculum met een islamitische invalshoek. Naast deze vijf scholen zijn er ook een aantal islamitische instituten die cursussen islam en Arabische taalstudie aanbieden.
ArendArend answered 8 maanden ago
Er zijn iets minder dan 100 islamitische scholen in Nederland.
LuukLuuk answered 7 maanden ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat er geen officiële statistieken over bestaan. Volgens een rapport uit 2014 van de Nederlandse overheid waren er op dat moment echter ongeveer 215 islamitische scholen in Nederland. Het aantal islamitische scholen in Nederland neemt de laatste jaren gestaag toe. Dit komt deels door de groeiende moslimbevolking in het land, maar is ook een gevolg van de inspanningen van de Nederlandse overheid om diversiteit en religieus pluralisme in het onderwijs te bevorderen. De laatste jaren is er in Nederland veel discussie geweest over hoe islamitische scholen het best kunnen worden ondergebracht in het Nederlandse onderwijssysteem, en er is gepleit voor meer regulering van deze scholen.
DaafDaaf answered 7 maanden ago
Er zijn enkele islamitische scholen in Nederland. Het aantal islamitische scholen verandert echter voortdurend, omdat sommige scholen sluiten en andere openen. In het algemeen zijn er in Nederland verschillende soorten scholen, waaronder openbare scholen, particuliere scholen en religieuze scholen. Er zijn ook een aantal thuisstudie mogelijkheden beschikbaar voor gezinnen in Nederland.
PieterPieter answered 7 maanden ago
Er zijn ongeveer 30 islamitische scholen in Nederland.