Bekijk VragenCategorie: TalenIs frans een moeilijke taal?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
Ik wil graaf Frans leren spreken, maar ik weet er absoluut niets van.  Zou iemand mij meer kunnen vertellen over de taal Frans? Is Frans een moeilijke taal?
2 Antwoorden
EvertEvert answered 1 jaar ago
Nee, Frans is niet moeilijk. Het wordt beschouwd als een "Romaanse taal", wat betekent dat het is voortgekomen uit het Latijn. Daardoor heeft het veel overeenkomsten met andere Romaanse talen zoals Spaans en Italiaans. Dit maakt het ook relatief gemakkelijk te leren voor Engelstaligen. Toch kan Frans in sommige opzichten lastig zijn, omdat je bepaalde werkwoordsvervoegingen en naamwoordsvormen moet leren, maar met een beetje oefening krijg je het onder de knie.
AikeAike answered 1 jaar ago
Nee, Frans is niet moeilijk. Het vergt misschien wat oefening om de uitspraak goed te krijgen, maar met een beetje moeite spreekt u binnen de kortste keren als een moedertaalspreker! Er zijn enkele lastige werkwoordsvervoegingen, maar als je ze eenmaal onder de knie hebt, vallen ze wel mee. En het mooiste is dat Frans in veel verschillende landen over de hele wereld wordt gesproken, dus als je deze taal leert, kun je met mensen van overal communiceren.