Bekijk VragenCategorie: schoollessenis informatica een examenvak?
Avatargast Staf asked 1 maand ago

is informatica een examenvak?

3 Antwoorden
WillemWillem answered 1 maand ago

Informatica is geen examenvak. Er zijn echter verschillende examens voor informatica waar leerlingen aan kunnen deelnemen. De populairste examens voor informatica zijn het International Baccalaureate (IB) Computing Diploma en het Advanced Placement (AP) Computer Science Exam. Daarnaast zijn er nog tal van andere informatica-examens die door verschillende onderwijsinstellingen over de hele wereld worden aangeboden.

DouweDouwe answered 1 maand ago

es, informatica is een examenvak. De SAT Subject Test in Computer Science wordt bijvoorbeeld aangeboden door The College Board in de Verenigde Staten. De toets duurt een uur en behandelt onderwerpen als basisbeginselen van programmeren, logica, doorvoeranalyse van algoritmen, en software engineering principes. Als je van plan bent om informatica te studeren op de universiteit, kan een goed resultaat op dit examen je een aanzienlijke voorsprong geven op de concurrentie. Om meer te leren over de SAT Subject Test in Computer Science, bekijk dit artikel van onze partners bij Grockit: http://www.grockit.com/computer-science/blog/sat-subject-test-in-computer-science/.

BramBram answered 1 maand ago

Informatica is momenteel geen examenvak in de traditionele zin. Veel scholen beginnen echter cursussen computerwetenschappen aan te bieden als onderdeel van hun curriculum en sommige examens (zoals het Internationaal Baccalaureaat) bevatten een onderdeel computerwetenschappen. Bovendien hebben veel beroepsexamens (zoals het bar-examen) nu een onderdeel over computertechnologie en de invloed daarvan op de praktijk van het recht. Hoewel informatica in de strikte zin van het woord dus geen examenonderwerp is, wordt het zeker steeds prominenter in het onderwijs en de beroepsexamens.