Bekijk VragenCategorie: huiswerkvanaf wanneer kun je huiswerk maken?
Avatargast Staf asked 10 maanden ago
vanaf wanneer kun je huiswerk maken?
4 Antwoorden
DuukDuuk answered 10 maanden ago
Je kunt huiswerk maken wanneer je maar wilt. Er is geen vaste tijd dat je het moet doen, en je kunt eraan werken wanneer je tijd hebt. Als je het snel af moet hebben, kun je er meteen aan werken, maar als je meer tijd hebt, kun je het werk over een paar dagen of zelfs weken verspreiden. Bedenk wel dat hoe eerder je eraan begint, hoe groter de kans dat je de stof onthoudt en een goed cijfer haalt.
ZefZef answered 7 maanden ago
Dat hangt af van de school. De meeste scholen beginnen met huiswerk op de kleuterschool, maar sommige scholen geven pas huiswerk in de eerste of tweede klas.
StijnStijn answered 6 maanden ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat verschillende scholen en leraren een verschillend beleid voeren ten aanzien van het tijdstip waarop huiswerk wordt opgedragen en wanneer het af moet zijn. In het algemeen kan huiswerk echter al op de kleuterschool worden opgegeven en moet het meestal kort daarna klaar zijn. In sommige gevallen, zoals bij projecten of langere opdrachten, kan de leraar een specifieke datum geven waarop het werk af moet zijn. Voor kortere opdrachten, zoals wiskundeproblemen of leespassages, kan de leerling een bepaald aantal dagen of weken krijgen om de taak af te maken.
CornaldCornald answered 6 maanden ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het hangt af van de leeftijd en rijpheid van het kind. Sommige ouders beginnen al op de kleuterschool met het geven van huiswerk, terwijl anderen wachten tot het kind wat ouder is, bijvoorbeeld in de eerste of tweede klas. Uiteindelijk is het aan de ouders om te beslissen wanneer hun kind klaar is voor huiswerk en voor welk soort opdrachten het verantwoordelijk is.