Bekijk VragenCategorie: schoollessenwaar kan ik scheikunde studeren?
Avatargast Staf asked 10 maanden ago
waar kan ik scheikunde studeren?
4 Antwoorden
GerbenGerben answered 10 maanden ago
Er zijn veel plaatsen waar je chemie kunt studeren. Afhankelijk van je interesse en expertise kun je kiezen voor een bachelor- of masteropleiding, of zelfs voor postdoctoraal onderzoek. Scheikunde is een fundamentele wetenschap, dus er zijn veel universiteiten die uitstekende programma's op dit gebied aanbieden    Sommige studenten willen hun studie misschien richten op een bepaald deelgebied van de chemie, zoals biochemie of milieuchemie. Er zijn ook veel gespecialiseerde scholen die programma's op deze gebieden aanbieden.
ArendArend answered 6 maanden ago
Er zijn veel manieren om scheikunde te studeren. Je kunt je inschrijven voor een traditioneel programma aan een hogeschool of universiteit, online cursussen volgen of zelfstudie doen met behulp van boeken en andere hulpmiddelen.Chemie is de wetenschap van de samenstelling, structuur, eigenschappen en reacties van materie. Het is traditioneel onderverdeeld in vijf hoofdtakken: atomen en moleculen; fysische chemie; materiaalkunde; oplossingen en reactiesnelheden; en biochemie.Als je een carrière in de chemie wilt nastreven, zul je een sterke basis in wiskunde en natuurkunde moeten krijgen. Veel scheikundeprogramma's vereisen ook cursussen in calculus en omvatten vaak cursussen op hoger niveau, zoals statistiek of informatica.
AikeAike answered 6 maanden ago
Er zijn veel plaatsen om scheikunde te studeren. Enkele universiteiten die in gedachten komen zijn Harvard University, het Massachusetts Institute of Technology (MIT), en de Universiteit van Cambridge.
BrendanBrendan answered 6 maanden ago
Er zijn veel goede plaatsen om scheikunde te studeren, zowel in termen van universiteiten als online aangeboden klassen. Voor universitaire studies zijn er een aantal goede opties zoals Harvard, MIT en Yale. Natuurlijk zijn er nog veel meer instellingen over de hele wereld die uitstekende chemieprogramma's aanbieden. Wat online cursussen betreft, is Coursera een geweldig platform dat een grote verscheidenheid aan cursussen van topuniversiteiten aanbiedt. edX is een andere goede optie, met een mix van gratis en betaalde cursussen beschikbaar. Tot slot heeft Udemy ook een aantal populaire chemiecursussen.