Bekijk VragenCategorie: peuterswaar valt peuterspeelzaal onder?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago
waar valt peuterspeelzaal onder?
4 Antwoorden
TeunTeun answered 2 maanden ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat voorschoolse opvang verschillende dingen kan betekenen, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt. Over het algemeen verwijst de term "voorschool" echter naar een onderwijsprogramma voor kinderen van 3 tot 5 jaar.
TeunTeun answered 1 maand ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de voorschool kan verwijzen naar verschillende onderwijsprogramma's en diensten voor kinderen van drie tot zeven jaar. Over het algemeen is de voorschool echter een informele onderwijssetting die kinderen voorbereidt op de kleuterschool en de lagere school. Veel voorscholen bieden zowel volledige dag- als deeltijdprogramma's aan, evenals voor- en nazorg.
LaurensLaurens answered 1 maand ago
Preschool kan verwijzen naar verschillende onderwijsinstellingen, waaronder particuliere voorscholen, voorscholen van de overheid, Head Start-programma's en openbare scholen. De term kan ook verwijzen naar de leeftijdsgroep van leerlingen die deze instellingen bezoeken; in de Verenigde Staten verwijst "preschool" bijvoorbeeld meestal naar leerlingen van 3-5 jaar.
DuukDuuk answered 1 maand ago
Voorscholen kunnen onder een paar verschillende categorieën vallen: privé, openbaar of parochiaal. Particuliere voorscholen worden meestal gerund door religieuze organisaties of bedrijven met winstoogmerk. Openbare scholen worden gefinancierd door de staat en/of de federale overheid en bieden gratis of goedkoop onderwijs aan. Parochiële scholen zijn verbonden aan een specifieke religie en kunnen zowel door de overheid als door de overheid gefinancierd worden.