Bekijk VragenCategorie: peuterswaarom is een peuterspeelzaal zo duur?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

waarom is een peuterspeelzaal zo duur?

2 Antwoorden
BrendanBrendan answered 2 maanden ago

Kleuterscholen zijn duur omdat ze een waardevolle dienst verlenen. Zij bieden kinderen een vroege opleiding die hen helpt zich voor te bereiden op de lagere school en daarna.
 
Voorscholen bieden ook een veilige en verzorgende omgeving waar kinderen sociale vaardigheden kunnen leren en hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Bovendien dragen voorscholen bij aan een gezonde ontwikkeling van kinderen. Om deze redenen vinden ouders het vaak de moeite waard om voor een voorschoolse opleiding te betalen.

ErnestErnest answered 2 maanden ago

Uit onderzoek van de AECF blijkt dat voor elke $1 die wordt geïnvesteerd in hoogwaardige voorschoolse educatie, er een rendement is van $7 
 
De voordelen van voorschools onderwijs zijn goed gedocumenteerd. Volgens het National Institute for Early Education Research hebben kinderen die voorschoolse programma’s van goede kwaliteit volgen, meer kans om hun diploma op de middelbare school te halen, hebben ze minder kans op speciaal onderwijs of klassenvertraging, en hebben ze meer kans op een hoger inkomen als volwassene. Ook is de kans kleiner dat zij tienerouders worden of worden gearresteerd voor illegale activiteiten.
 
 Waarom is voorschools onderwijs dan zo duur?
Dat is simpel: vraag en aanbod.