Bekijk VragenCategorie: Questionswanneer is de cito toets ingevoerd?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

wanneer is de cito toets ingevoerd?

3 Antwoorden
TeunTeun answered 2 maanden ago

De cito-toets werd in 1948 ingevoerd.
 
De cito (concentratie)-test werd in 1948 in Frankrijk ontwikkeld als een snel en eenvoudig middel om de concentratie van colibacteriën in water te bepalen. Het principe van de test is gebaseerd op de door de aanwezigheid van deze bacteriën veroorzaakte troebelheid of wazigheid, die kan worden gemeten met een fotometer. Hoe groter de intensiteit van het door de zwevende deeltjes verstrooide licht, hoe hoger de aflezing op de schaal en dus hoe groter het aantal aanwezige colibacteriën.

DuukDuuk answered 2 maanden ago

De CITO-toets werd in 1998 ingevoerd als een manier om de academische vooruitgang van leerlingen te beoordelen. Hij wordt jaarlijks afgenomen bij leerlingen van groep 3 tot en met 8. De toets meet de lees-, schrijf- en rekenvaardigheid.

JorisJoris answered 2 maanden ago

De Cito-toets werd in 1971 ingevoerd als een manier om de cognitieve capaciteiten en academische prestaties van leerlingen te meten. De toets wordt afgenomen aan het eind van de basisschool en wordt gebruikt om te bepalen welke leerlingen in aanmerking komen voor toelating tot het voortgezet onderwijs. De Cito-toets is sinds zijn ontstaan verschillende malen herzien en wordt nu in veel verschillende landen over de hele wereld gebruikt. Sommige onderzoekers hebben kritiek geuit op de Cito-toets omdat deze de sociale ongelijkheid zou kunnen versterken, maar het blijft een populair en veelgebruikt beoordelingsinstrument.