Bekijk VragenCategorie: schoollessenwanneer kan je geschiedenis laten vallen?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

wanneer kan je geschiedenis laten vallen?

2 Antwoorden
TeunTeun answered 2 maanden ago

Dat hangt er vanaf wat je bedoelt met “geschiedenis laten vallen” Als je bedoelt: niet meer over geschiedenis leren, dan is het antwoord waarschijnlijk: nooit. Maar als je bedoelt dat je stopt met geschiedenis studeren op school, dan is het antwoord meestal rond de achtste of negende klas. Daarna beginnen leerlingen meestal te leren over meer specifieke onderwerpen in de geschiedenis, zoals de Amerikaanse Revolutie of de Tweede Wereldoorlog.

ValentijnValentijn answered 2 maanden ago

Gebruiker @Anonymous heeft er terecht op gewezen dat je geschiedenis niet kunt “laten vallen”. Het is een integraal onderdeel van ons leven en het begrijpen van de wereld om ons heen. Er zijn echter omstandigheden waarin het nuttig kan zijn om even niet te diep in de geschiedenis te duiken 
 
Als je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je vastloopt door alle gebeurtenissen en mensen uit het verleden, of als je moeite hebt om de huidige gebeurtenissen te begrijpen in het licht van de historische context, kan het nuttig zijn om een stapje terug te doen en je een tijdje op het heden te concentreren.