Bekijk VragenCategorie: huiswerkWanneer krijg je huiswerkbegeleiding?
Avatargast Staf asked 7 maanden ago
Mijn zoontje zit op de basisschool en moet van het jaar examen maken. Ik wil hem inschrijven op de huiswerkbegeleiding, maar voordat ik dat doe, wil ik goed geïnformeerd zijn over hoe dit in elkaar zit. Wanneer krijg je huiswerkbegeleiding?
2 Antwoorden
TeunTeun answered 7 maanden ago
De meeste scholen geven huiswerk op met de bedoeling dat het aan het begin van de volgende les wordt afgemaakt en ingeleverd. Als je moeite hebt met je huiswerk, vraag dan een vriend om hulp, vraag hulp aan een tutor of leraar, of ga naar de bibliotheek.
ErnestErnest answered 7 maanden ago
Dat hangt van de persoon af. Sommige mensen halen hulp zodra ze een probleem tegenkomen waar ze niet uitkomen. Anderen wachten misschien tot ze morgen een huiswerkopdracht moeten maken om hulp te zoeken. Uiteindelijk is het aan de persoon zelf om te beslissen wanneer hij of zij hulp nodig heeft en hoeveel tijd er nodig is om de taak te voltooien. Sommige leerlingen werken liever zelf en vragen dan om hulp als ze een moeilijk probleem tegenkomen. Anderen krijgen graag meteen hulp, zodat ze de stof beter begrijpen en verwarring in de toekomst kunnen voorkomen. Er is geen "goed" antwoord - het is aan iedereen om uit te zoeken wat voor hem of haar het beste werkt.