Bekijk VragenCategorie: studiefinancieringwanneer kun je studiefinanciering aanvragen?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago
wanneer kun je studiefinanciering aanvragen?
3 Antwoorden
HesselHessel answered 2 maanden ago
De eerste stap is het invullen van de Free Application for Federal Student Aid, of FAFSA. Deze aanvraag wordt gebruikt om te bepalen of je in aanmerking komt voor federale studieleningen en andere financiële steun. De FAFSA kan al in januari van het jaar dat je naar school wilt gaan worden ingevuld. Het is echter het beste om hem zo snel mogelijk in te dienen, omdat sommige soorten financiële hulp worden toegekend op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Ga voor meer informatie over studieleningen naar de website van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs: https://studentaid.ed.
JorisJoris answered 2 maanden ago
U kunt over het algemeen federale studieleningen aanvragen vanaf zes maanden voor het begin van het academisch jaar waarvoor u fondsen aanvraagt. Als u bijvoorbeeld in de herfst van 2018 naar school wilt gaan, kunt u een leningaanvraag indienen vanaf 1 januari 2018. Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel: als u een eerste lener bent en een Directe Gesubsidieerde Lening of Directe Ongesubsidieerde Lening wilt ontvangen, moet u wachten tot nadat uw school u een toekenningsbrief heeft gestuurd waarin uw leenbedragen voor het komende academische jaar zijn opgenomen. Meer informatie over het aanvragen van studieleningen vind je op onze website.
PieterPieter answered 2 maanden ago
Je kunt een studielening aanvragen zodra je bent toegelaten tot een school en de FAFSA hebt ingevuld. De leningen kunnen op zijn vroegst 10 dagen voor het begin van het semester worden uitbetaald, maar je kunt je aanvraag het beste zo vroeg mogelijk indienen, zodat je zeker weet dat je het geld krijgt dat je nodig hebt. De FAFSA (Free Application for Federal Student Aid) is een formulier dat moet worden ingevuld om in aanmerking te komen voor financiële hulp van de overheid. Het formulier kan online worden ingevuld op fafsa.ed.gov.