Bekijk VragenCategorie: Talenwanneer praat ik in frans?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago
wanneer praat ik in frans?
3 Antwoorden
TeunTeun answered 2 maanden ago
Dat hangt af van de context. Als u bijvoorbeeld met mensen bent die Frans als moedertaal hebben, moet u in het Frans spreken. Als u met mensen bent die Frans leren, kunt u Engels of Frans spreken. Als algemene regel geldt: probeer de taal te gebruiken waar de andere persoon zich het gemakkelijkst bij voelt.
FeddeFedde answered 2 maanden ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het van verschillende factoren afhangt, waaronder uw niveau van vloeiendheid, de context waarin u Frans spreekt en het gezelschap waarin u verkeert. Een algemene vuistregel is echter dat u het beste kunt beginnen met Frans te spreken wanneer u zich comfortabel en zelfverzekerd voelt. Dit betekent dat als u nog in het beginstadium bent van het leren van Frans, het beter kan zijn om te wachten tot u een meer solide basis hebt verworven voordat u het probeert te gebruiken in een gesprek. Als u echter al goed Frans spreekt, kan het geen kwaad om het af en toe te gebruiken, zelfs als sommige van uw gesprekspartners het niet begrijpen.
GijsGijs answered 2 maanden ago
Bij twijfel moet u altijd in uw moedertaal spreken. Dit is vooral belangrijk als u in een vreemd land reist, omdat de plaatselijke bevolking u misschien niet begrijpt als u hun taal met een zwaar accent probeert te spreken. Er zijn echter situaties waarin het gepast is om in het Frans te spreken. Als u bijvoorbeeld in een Frans restaurant bent, is het beleefd om in het Frans te bestellen en te praten. En als u met andere Franstaligen omgaat, is het ook gebruikelijk om de moedertaal te gebruiken. Maar over het algemeen kunt u het beste uw moedertaal gebruiken en een andere taal alleen als het nodig is.