Bekijk VragenCategorie: groepwat betekent groep 1?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

wat betekent groep 1?

4 Antwoorden
LaurensLaurens answered 2 maanden ago

Groep 1 is een term die in de context van de voedingswetenschap wordt gebruikt om voedingsmiddelen met een hoge glycemische index aan te duiden. De glycemische index (GI) is een maat voor hoe snel een bepaald voedingsmiddel de bloedsuikerspiegel doet stijgen nadat het is gegeten. Voedingsmiddelen met een hoge GI worden geacht slecht voor je te zijn omdat ze pieken in de bloedsuikerspiegel kunnen veroorzaken, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2 en hartaandoeningen.

EvertEvert answered 1 maand ago

Groep 1 is een classificatie die wordt gegeven aan stoffen waarvan duidelijk en ondubbelzinnig vaststaat dat ze kankerverwekkend zijn – dat wil zeggen dat van deze stoffen bekend is dat ze kanker veroorzaken bij de mens. De lijst van kankerverwekkende stoffen van groep 1 wordt bijgehouden door het Internationaal Instituut voor Kankeronderzoek (IARC) en bevat stoffen als asbest, tabaksrook en het hepatitis B-virus.

BrentBrent answered 1 maand ago

Groep 1 is een aanduiding die door de Verenigde Naties wordt gebruikt om te verwijzen naar ontwikkelde landen. De term werd voor het eerst gebruikt in het Human Development Report van 1990 van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP), waarin het niveau van de menselijke ontwikkeling per land werd gemeten, en wordt sindsdien door het UNDP gebruikt.
 
Er zijn twee soorten landen van groep 1: hoge-inkomenslanden en hogere-middeninkomenslanden. Groep 1-landen met een hoog inkomen hebben een bni (bruto nationaal inkomen) per hoofd van de bevolking van $ 12.736 of meer, terwijl groep 1-landen met een hoger middeninkomen een bni per hoofd van de bevolking hebben tussen $ 4.126 en $ 12.735.

JorisJoris answered 1 maand ago

Groep 1 is een classificatie van metaallegeringen die voornamelijk bestaan uit koper en zink. Deze legeringen zijn zeer goed bestand tegen corrosie en worden vaak gebruikt voor dakbedekking, gootstukken en andere bouwkundige toepassingen.