Bekijk VragenCategorie: groepwat is groep 4 in belgie?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wat is groep 4 in belgie?
5 Antwoorden
PieterPieter answered 1 jaar ago
Groep 4 in België is een taalgroep die bestaat uit de Nederlandse dialecten die in België gesproken worden. Het maakt deel uit van de West-Germaanse taalfamilie en is nauw verwant met de Nederlandse dialecten, evenals met het Afrikaans dat in Zuid-Afrika wordt gesproken.
PieterPieter answered 1 jaar ago
Er is geen formele "groep 4" in België. Er zijn echter een aantal manieren waarop mensen vaak de regio's van het land groeperen. Een veel voorkomende manier is België te verdelen in het Vlaams sprekende noorden en het Frans sprekende zuiden. Een andere gangbare manier is België te verdelen in het Nederlandstalige noorden en westen, en het Franstalige zuiden en oosten. Maar hoe u de regio's van België ook indeelt, één ding is zeker: dit kleine land heeft heel wat te bieden! Van de prachtige steden en charmante dorpjes, tot de prachtige natuur en de heerlijke keuken, er is voor elk wat wils in België.
DaafDaaf answered 11 maanden ago
Groep 4 in België is een gemeentelijk bestuursdistrict in de stad Antwerpen. Het ontstond op 1 januari 2006 uit de fusie van de voormalige gemeenten Borgerhout, Deurne en Wilrijk.
BrentBrent answered 11 maanden ago
Groep 4 in België is een groep mensen die als "ongewenst" wordt beschouwd en niet dezelfde rechten of voordelen krijgt als andere Belgische burgers. Tot deze groep behoren immigranten, vluchtelingen en Roma (zigeuners).
GerbenGerben answered 11 maanden ago
Groep 4 in België zijn de Nederlandstaligen. Er zijn drie officiële taalgroepen in België - Frans, Nederlands en Duits.