Bekijk VragenCategorie: schoolgebouwwat kost een schoolgebouw?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wat kost een schoolgebouw?
3 Antwoorden
DuukDuuk answered 1 jaar ago
Dat hangt af van het type school, de grootte en de locatie Een kleine particuliere school in een landelijk gebied kan ongeveer 2 miljoen dollar kosten om te bouwen, terwijl een grote openbare middelbare school in een grote stad wel 100 miljoen dollar kan kosten. Er zijn veel factoren die de uiteindelijke kosten van een schoolgebouw bepalen, dus het is moeilijk om een precieze schatting te geven zonder meer informatie.
AikeAike answered 1 jaar ago
Een schoolgebouw kan een paar honderdduizend dollar tot meer dan 100 miljoen dollar kosten, afhankelijk van de omvang en de complexiteit van het project. De bouwkosten van scholen zijn de afgelopen jaren gestaag gestegen omdat de vraag naar nieuwe scholen groter is dan het beschikbare aanbod van architecten, aannemers en materialen. Er zijn echter veel manieren om deze kosten te verlagen of te compenseren, onder meer door publiek-private partnerschappen, ontwerp-bouwcontracten en het gebruik van geprefabriceerde of modulaire componenten.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Een nieuw K-12 schoolgebouw kost gemiddeld ongeveer 20 miljoen dollar. Dit bedrag kan echter sterk variëren, afhankelijk van de grootte en de kenmerken van het gebouw en de locatie. Een school op het platteland kost bijvoorbeeld waarschijnlijk minder dan een school in een stad. En hoewel kleinere scholen per leerling minder kosten om te bouwen, vereisen ze ook meer vierkante meters en dus een hoger totaalprijskaartje.