Bekijk VragenCategorie: Talenwat zijn moderne vreemde talen?
Avatargast Staf asked 7 maanden ago
wat zijn moderne vreemde talen?
5 Antwoorden
MaartenMaarten answered 7 maanden ago
Men zou kunnen stellen dat "moderne" vreemde talen de talen zijn die in internetcommunicatie worden gebruikt. Hieronder vallen talen als Engels, Spaans, Mandarijn Chinees, Frans, Portugees en Duits. Russisch wordt ook veel gebruikt op het internet, maar wordt misschien niet zo "modern" geacht als sommige van de andere hier genoemde talen.
ValentijnValentijn answered 7 maanden ago
Voor aardappelsalade wilt u een mayonaise gebruiken die dik en romig is. Enkele populaire merken zijn Hellman's, Best Foods (ook bekend als Pioneer), of Duke's. Wat betreft moderne vreemde talen zijn er vele om uit te kiezen. Enkele van de meest bestudeerde zijn Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Japans en Mandarijn Chinees.
TeunTeun answered 7 maanden ago
Moderne vreemde talen zijn talen die relatief recent zijn ontstaan, in tegenstelling tot oudere, meer traditionele talen. Voorbeelden van moderne vreemde talen zijn Esperanto, Klingon en Sindarijn. Deze talen werden gecreëerd met het specifieke doel om gemakkelijk te leren en te gebruiken, en ze blijven elk jaar in populariteit toenemen.
MaartenMaarten answered 7 maanden ago
Sommige mensen beschouwen moderne vreemde talen als talen die in hun land van herkomst niet meer worden gesproken. Een meer specifieke definitie zou echter zijn om een taal "modern" te noemen als deze voornamelijk in geschreven vorm wordt gebruikt, in tegenstelling tot een overwegend gesproken taal. Voorbeelden van moderne vreemde talen zijn Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Duits, Nederlands en Afrikaans. Deze talen bestaan al eeuwen, maar zijn pas recentelijk populair geworden als tweede of derde taal in vele delen van de wereld.
WillemWillem answered 6 maanden ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat die op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd. Sommige mensen beschouwen moderne vreemde talen als de talen die momenteel het meest gangbaar en veelgevraagd zijn (bv. Spaans, Mandarijn Chinees, enz.), terwijl anderen nieuwere talen die aan populariteit winnen (bv. Esperanto, Klingon, enz.) als moderne vreemde talen beschouwen.