Bekijk VragenCategorie: onderwijswelk havo profiel past bij mij?
Avatargast Staf asked 2 weken ago

welk havo profiel past bij mij?

3 Antwoorden
TijmenTijmen answered 3 dagen ago

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het juiste profiel voor u afhangt van uw specifieke doelen en omstandigheden. Hier zijn echter enkele dingen die u kunt overwegen bij het kiezen van een profiel: Als je in Nederland aan een universiteit wilt studeren, moet je havo-examen doen. Het havo-profiel dat het meest geschikt is voor een universitaire studie heet Geesteswetenschappen en Wetenschappen (h/s). Dit profiel bevat een mix van geesteswetenschappelijke en natuurwetenschappelijke vakken, waardoor leerlingen een goed afgeronde opleiding krijgen die hen voorbereidt op een universitaire studie. Als je na de middelbare school een beroeps- of technische loopbaan wilt volgen, ben je wellicht geïnteresseerd in het vmbo-profiel.

GijsGijs answered 2 dagen ago

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het beste havo-profiel voor u afhangt van uw individuele omstandigheden en voorkeuren. Enkele zaken die u echter in overweging kunt nemen zijn: * Wat wil je gaan studeren? Sommige studierichtingen vereisen meer havo dan andere. * Hoe competitief is de school die je wilt bezoeken? Sommige scholen zijn competitiever dan andere, en kunnen een hoger havo-niveau vereisen voor toelating. * Wat zijn je carrièredoelen? Voor bepaalde carrières is meer havo nodig dan voor andere.

AikeAike answered 2 dagen ago

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het beste HAVO-profiel voor u afhangt van uw specifieke sterke en zwakke punten. Hier zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden: Als je goed bent in wiskunde en natuurwetenschappen, dan kan een bèta/technisch gericht HAVO-programma goed bij je passen. Hou je meer van creatieve vakken zoals kunst en muziek, dan is een kunstgerichte havo misschien een betere optie. Wil je een goed afgeronde opleiding die zowel geesteswetenschappen als natuurwetenschappen omvat, dan is een generalistische havo misschien de beste keuze.