Bekijk VragenCategorie: groepwelke cito toetsen maak je in groep 8?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke cito toetsen maak je in groep 8?
4 Antwoorden
JorisJoris answered 2 jaar ago
In groep 8 maken leerlingen in Ontario gewoonlijk de Alfabetiseringstest, de Rekentoets en de Wetenschappelijke Alfabetiseringstest.
ZefZef answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende cito-toetsen die leerlingen in groep 8 afleggen. Afhankelijk van de provincie worden leerlingen getest in lezen, schrijven, wiskunde en natuurwetenschappen. Er kunnen ook specifieke toetsen zijn voor bepaalde vakken, zoals maatschappijleer of taalkunde. Bovendien nemen sommige scholen een provinciale prestatietest (PAT) af om te meten hoe goed de leerlingen de door de provincie gespecificeerde inhoud van het leerplan hebben geleerd.
PieterPieter answered 2 jaar ago
Op mijn school maken onze leerlingen van groep 8 de Iowa-evaluatie. De test bestaat uit een gedeelte wiskunde, een gedeelte lezen, een gedeelte natuurwetenschappen en een gedeelte maatschappijleer.
ErnestErnest answered 2 jaar ago
Je zult waarschijnlijk gestandaardiseerde toetsen afleggen, zoals de MCAS of PARCC, afhankelijk van in welke staat je woont. Deze toetsen meten hoe goed je de stof beheerst die je in groep 8 hebt geleerd en zullen helpen bepalen naar welke middelbare school je mag gaan.