Bekijk VragenCategorie: Talenwelke klassiekers moet je gelezen hebben?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
welke klassiekers moet je gelezen hebben?
4 Antwoorden
TijmenTijmen answered 1 jaar ago
Er zijn veel grote klassiekers en het kan moeilijk zijn om te beslissen welke je moet lezen. Er zijn er echter een paar die er als bijzonder belangrijk uitspringen. Hier zijn vijf klassiekers die iedereen zou moeten proberen te lezen: 1. De Ilias - Homerus De Ilias, misschien wel de beroemdste van alle klassiekers, is een diep ontroerend episch gedicht dat het verhaal vertelt van de Trojaanse oorlog. Het is niet alleen een ongelooflijk belangrijk literair werk, maar geeft ook inzicht in de menselijke natuur, de aard van oorlog, en onze relaties met de goden. 2. De Odyssee - Homerus De Odyssee is een ander groot episch gedicht van Homerus, en dient als een vervolg op De Ilias.
PieterPieter answered 11 maanden ago
Er zijn veel klassiekers die men zou kunnen lezen, maar hier zijn er enkele die een must zijn: 1. Homerus' Ilias en Odyssee.. 2. Vergilius' Aeneis 3. Dante Alighieri's Goddelijke Komedie 4. Geoffrey Chaucer's Canterbury Tales 5.
TijmenTijmen answered 11 maanden ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat ieders leesvoorkeur verschilt. Enkele klassiekers die vaak worden aanbevolen zijn To Kill a Mockingbird van Harper Lee, The Catcher in the Rye van J.D. Salinger, The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald en 1984 van George Orwell.
GerbenGerben answered 11 maanden ago
Er is geen definitief antwoord, omdat ieders smaak in literatuur verschilt. Enkele klassiekers die universeel worden geroemd en de moeite van het lezen waard zijn, zijn The Catcher in the Rye van J.D. Salinger, To Kill a Mockingbird van Harper Lee, The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald en 1984 van George Orwell.