Bekijk VragenCategorie: onderwijswelke niveau vmbo kun je gaan?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

welke niveau vmbo kun je gaan?

8 Antwoorden
FrankyFranky answered 2 maanden ago

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het kan variëren afhankelijk van het specifieke programma en de school waarin je geïnteresseerd bent. Maar over het algemeen eisen de meeste scholen dat je minimaal een VMBO-diploma hebt gehaald om toegelaten te worden tot hun programma’s. Verder hangt het echt af van de individuele eisen van de school. Sommige kunnen vereisen dat je een bepaald niveau van VMBO hebt afgerond voordat je je aanmeldt, terwijl andere geen specifieke eisen hebben. Uiteindelijk is het het beste om bij de specifieke scholen waarin je geïnteresseerd bent na te vragen wat hun vereisten zijn.

TeunTeun answered 2 maanden ago

Op dit moment is er geen specifiek antwoord op uw vraag, omdat de opleidingsniveaus in Nederland per regio verschillen. In sommige regio’s is het equivalent van een vmbo-diploma voldoende om in te stromen in een mbo-opleiding, terwijl je in andere regio’s misschien eerst havo of vwo moet hebben afgerond 
 
De beste manier om erachter te komen welk opleidingsniveau je nodig hebt om in te stromen in een mbo-opleiding in jouw regio, is door rechtstreeks contact op te nemen met de school of opleiding.

ArendArend answered 2 maanden ago

Je kunt tot level 8 gaan als je alle voorspellingen goed hebt in het Basketball bureau! Ik maak natuurlijk een grapje, maar serieus.

TeunTeun answered 2 maanden ago

Op vmbo-niveau kun je een opleiding volgen tot automonteur, elektricien of verpleegkundige. Er zijn ook vakscholen die beroepsonderwijs op vmbo-niveau aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld kapper, kok of loodgieter worden.

TijmenTijmen answered 4 dagen ago

Er is geen specifiek niveau waarop je voor het VMBO terecht kunt. Wel is het belangrijk om te weten dat het VMBO-programma bedoeld is voor leerlingen die nog geen besluit hebben genomen over een specifiek carrièrepad. Het programma biedt dan ook algemeen vormende vakken in zowel beroepsgerichte als academische vakken. Als je geïnteresseerd bent in een specifieke beroepsrichting, zijn er waarschijnlijk andere opleidingen die beter bij je passen. Als u bijvoorbeeld een arts wilt worden, moet u een hogere opleiding volgen, zoals een medische school. Of als u elektricien wilt worden, moet u een beroepsopleiding in elektrische bedrading volgen.

StijnStijn answered 4 dagen ago

In Nederland zijn er drie soorten voortgezet onderwijs: vmbo (beroepsonderwijs), havo (hoger algemeen vormend onderwijs) en vwo (wetenschappelijk onderwijs). Het vmbo kent vier niveaus: – Basisonderwijs vmbo (BO vmbo): Dit is het eerste niveau van het beroepsonderwijs. Het is bedoeld voor leerlingen die het basisonderwijs hebben afgerond en nog niet naar de universiteit of de arbeidsmarkt willen. – Theoretische leerweg vmbo (TLvmbo): Dit is het tweede niveau van de beroepsopleiding. Het is voor leerlingen die het BO vmbo hebben afgerond en op een hoger niveau willen studeren.

MaartenMaarten answered 13 uur ago

Dat hangt af van het specifieke vmbo. Er zijn drie typen vmbo: vmbo-basis, vmbo-kader en vmbo-g/t. Het opleidingsniveau dat je in elk type kunt krijgen verschilt. Over het algemeen kun je in een vmbo-kader of vmbo-g/t een hoger opleidingsniveau bereiken dan in een vmbo-basis.

DouweDouwe answered 13 uur ago

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Het hangt af van de specifieke school en opleiding waarin u geïnteresseerd bent, en van uw eigen academische kwalificaties en prestaties. Over het algemeen is een goed opleidingsniveau om naar te streven het VWO of het HBO. Er zijn echter veel uitstekende programma’s op verschillende onderwijsniveaus, dus je kunt het beste je onderzoek doen en het programma vinden dat perfect bij je past.