Bekijk VragenCategorie: schoollessenwelke omgangsregelingen zijn er?
Avatargast Staf asked 9 maanden ago
welke omgangsregelingen zijn er?
4 Antwoorden
TeunTeun answered 9 maanden ago
De universiteit biedt een reeks toegangsregelingen voor studenten met een handicap, waaronder: -Uitwijk- of extra tijd voor examens -Rolstoeltoegang tot alle universiteitsgebouwen -Ondersteunende technologie en software, zoals schermlezers en vergrotingssoftware -Gebarentaaltolken en notulisten -Hoorlussen in collegezalen en andere campuslocaties Voor meer informatie over toegangsregelingen kunt u terecht op de volgende website: http://www.york.ac.uk/students/disability/arrangements/. Als u vragen hebt of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Disability Liaison Team op disability@york.ac.
DuukDuuk answered 9 maanden ago
Er zijn verschillende soorten toegangsregelingen die kunnen worden getroffen. De meest gebruikelijke regeling is een sleutelloos systeem, dat gebruik maakt van een fob of een kaart om de deur te ontgrendelen. Andere soorten regelingen zijn elektronische toetsenborden, op afstand bediende sloten en biometrische lezers. Elk type regeling heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om het juiste type regeling voor uw behoeften te kiezen. Een sleutelloos systeem is bijvoorbeeld handig omdat er geen sleutels nodig zijn, maar het kan gevoelig zijn voor diefstal als iemand de fob of de kaart in handen krijgt.
DimitriDimitri answered 9 maanden ago
De school heeft een aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat leerlingen met een handicap volledig kunnen deelnemen aan alle aspecten van de schooldag. Zo zijn er rolstoelhellingen en toegankelijke toiletten, leraren die speciaal zijn opgeleid om met gehandicapte leerlingen te werken, en hulpmiddelen en diensten op het gebied van ondersteunende technologie. Daarnaast werkt de school nauw samen met de ouders om individuele onderwijsplannen (IEP's) op te stellen voor elke leerling met een handicap. In deze plannen worden de specifieke aanpassingen beschreven die nodig zijn om ervoor te zorgen dat elke leerling kan slagen in de klas.
PieterPieter answered 8 maanden ago
Er bestaan verschillende toegangsregelingen, afhankelijk van de specifieke behoeften van het individu. Enkele veel voorkomende toegangsregelingen zijn extra tijd voor examens, een stilteruimte voor examens, gebruik van een computer voor examens, en hulp bij lezen en schrijven. Deze regelingen worden getroffen om gelijke kansen te bieden aan studenten met een handicap of met andere leerbehoeften. Als je specifieke toegangsregelingen nodig hebt, moet je met je school of hogeschool overleggen wat voor jou mogelijk is.