Bekijk VragenCategorie: schoollessenwelke schoolvakken heb je nodig voor opticien?
Avatargast Staf asked 10 maanden ago
welke schoolvakken heb je nodig voor opticien?
4 Antwoorden
DimitriDimitri answered 10 maanden ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de opleidingseisen voor opticiens variëren naar gelang van het land waar zij hun beroep uitoefenen. De meeste opticiens volgen echter een geaccrediteerde opleiding van twee of vier jaar en leggen een toelatingsexamen af voordat ze hun beroep mogen uitoefenen. In het algemeen, opticien programma's hebben betrekking op onderwerpen zoals optica, anatomie en fysiologie van het oog, contactlenzen, visie testen en dispensensing. Sommige programma's bieden ook cursussen in bedrijfsbeheer en communicatie, die nuttig kunnen zijn bij het runnen van een succesvolle Optometrie praktijk.
JorisJoris answered 10 maanden ago
Om opticien te worden, moet je een opleiding tot opticien volgen. Deze programma's worden aangeboden aan community colleges en technische scholen. Je leert over de optica van het oog, hoe je brillen en contactlenzen maakt, en hoe je het gezichtsvermogen test.   Bovendien, veel staten vereisen dat opticiens een licentie examen af te leggen om te oefenen. Het National Opticianry Competency Exam (NOCE) wordt aangeboden door de American Board of Opticianry (ABO).
MaartenMaarten answered 10 maanden ago
Bedankt voor je vraag! Je moet je middelbare school afmaken of een GED halen om in aanmerking te komen voor de meeste opticienopleidingen. Enkele specifieke vakken die nuttig kunnen zijn, zijn biologie, natuurkunde en scheikunde. Op het gebied van optica zal een goed begrip van geometrie je een voorsprong geven bij het leren slijpen en passen van brillenglazen. Het merendeel van de opleiding tot opticien wordt echter in de praktijk gegeven en opgedaan door ervaring op de werkvloer.
LuukLuuk answered 7 maanden ago
Je hebt een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig diploma nodig. Veel opticiens beginnen echter met een universitaire opleiding in optiek of een aanverwant vakgebied.