Bekijk VragenCategorie: studerenwelke studie heeft willem alexander gedaan?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
welke studie heeft willem alexander gedaan?
3 Antwoorden
HesselHessel answered 1 jaar ago
Willem Alexander, Prins van Oranje, werd geboren op 27 april 1848. Hij was de oudste zoon van Willem II der Nederlanden en zijn vrouw, Wilhelmine van Pruisen. Willems grootvader, Willem I, was in 1815 koning van Nederland geworden nadat Napoleon was verslagen. Zijn grootmoeder was koningin Louise; zij werd regentes toen haar man in 1840 overleed Prins Willem begon zijn opleiding thuis en ging vervolgens naar het Zuylenborgiaans Instituut en de Faciliteiten voor hogere opleidingen van de Universiteit Leiden. in Brussel.
LaurensLaurens answered 1 jaar ago
Willem-Alexander is geboren in Utrecht op 27 april 1967. Hij is het oudste kind van prinses Beatrix en prins Claus der Nederlanden. Hij heeft twee jongere zussen: Prinses Margriet en Prinses Irene Hij is op 9 juni 1967 in Den Haag gedoopt tot Willem-Alexander Hendrik Christiaan George. Zijn peetouders zijn Prins Hendrik der Nederlanden (zijn grootvader van vaderskant), Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld (een volle neef van zijn grootmoeder van moederskant), Barones Ella van Heemstra (moeder van zijn peettante Armgard), en Jonkvrouwe Miek spreads (een jeugdvriendin).
FrankyFranky answered 1 jaar ago
In zijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam keek hij naar de incidentie en risicofactoren voor coronaire hartziekten (CHD) bij mannen met verschillende niveaus van fysieke activiteit. Hij bestudeerde ook hoe verschillende intensiteiten en duur van de lichaamsbeweging het risico op hart- en vaatziekten beïnvloedden.