Bekijk VragenCategorie: schoollessenwelke studies kan ik volgen met wiskunde a?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago
welke studies kan ik volgen met wiskunde a?
4 Antwoorden
TijmenTijmen answered 2 maanden ago
Ten eerste is wiskunde een enorm vakgebied met veel subdisciplines, dus het hangt er echt vanaf wat je met je wiskunde wilt doen. Dat gezegd hebbende, hier zijn wat voorbeelden van wat je zou kunnen doen met een wiskunde diploma: 1) Ga naar de academische wereld en word een onderzoekende wiskundige. Dit houdt in dat je onderzoek doet op een (of meer) wiskundig gebied, en je bevindingen publiceert in academische tijdschriften. Je kunt ook wiskunde onderwijzen op universitair niveau. 2) Gebruik je wiskundige vaardigheden op een ander gebied, zoals geneeskunde, bedrijfskunde, techniek of informatica.
PieterPieter answered 2 maanden ago
Er zijn veel verschillende soorten wiskundestudies die je kunt volgen. Je kunt wiskunde studeren om wiskundige te worden, of je kunt wiskunde studeren om het te gebruiken op andere gebieden, zoals financiën, techniek of wetenschap. Er zijn ook veel verschillende takken van de wiskunde die je zou kunnen bestuderen, met inbegrip van algebra, meetkunde, calculus, en statistiek. Je moet de verschillende programma's die beschikbaar zijn onderzoeken en er een vinden die bij jouw interesses en doelen past.
TeunTeun answered 2 maanden ago
Er zijn verschillende wiskundecursussen online en op plaatselijke universiteiten. U kunt overleggen met een wiskunde-leraar of counselor om de cursussen te vinden die het beste bij u passen. Daarnaast zijn er online veel oefenproblemen en oefeningen beschikbaar die je kunnen helpen je wiskundevaardigheden te verbeteren.
LaurensLaurens answered 2 maanden ago
Je moet de plaatsingstoets wiskunde doen om te bepalen welke wiskundecursussen voor jou geschikt zijn. Afhankelijk van je score kun je geplaatst worden in een cursus zoals Precalculus, Calculus I, Statistiek of College Algebra.