Bekijk VragenCategorie: Talenwelke taal praten ze in china?
Avatargast Staf asked 6 maanden ago
welke taal praten ze in china?
3 Antwoorden
TijmenTijmen answered 6 maanden ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat China een groot en cultureel divers land is waar veel verschillende talen worden gesproken. Enkele van de meest gesproken talen in China zijn Mandarijn-Chinees, Kantonees, Shanghainees en Hokkien, om er maar een paar te noemen. Door de uitgestrektheid van het land en zijn lange geschiedenis worden er echter ook veel andere talen gesproken. Over het algemeen hangt de taal die in China gesproken wordt af van het deel van het land waar je je bevindt en tot welke groep je behoort. Zo is het Mandarijn-Chinees de officiële voertaal, terwijl het Kantonees meer gesproken wordt in het zuiden van China.
FeddeFedde answered 6 maanden ago
De officiële talen van China zijn het Standaard Chinees, ook bekend als Mandarijn, en verschillende Chinese dialecten. Standaard-Chinees is de taal van het Han-volk, de grootste etnische groep in China. Het wordt gesproken door ongeveer 70% van de bevolking van het land. Er zijn veel verschillende dialecten van het Chinees, waaronder Kantonees, Shanghainees en Hokkien. De verschillende dialecten zijn allemaal onderling verstaanbaar, maar het Mandarijn is het meest gesproken soort Chinees.
ZefZef answered 6 maanden ago
De officiële taal van China is het Standaard-Mandarijn, dat gebaseerd is op het dialect van Peking. Er worden in China echter nog veel andere talen gesproken, waaronder Kantonees, Wu, Min Nan en Hakka.