Bekijk VragenCategorie: zorgwelke verzorging hebben kippen nodig?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
welke verzorging hebben kippen nodig?
5 Antwoorden
LaurensLaurens answered 1 jaar ago
Kippen hebben een hok nodig om in te slapen, bescherming tegen weersinvloeden en roofdieren, en toegang tot schoon water en voedsel. Kippen houden ook van een stofbad - dat is wanneer ze in het vuil rollen om hun veren schoon te maken. U kunt uw kippen een stofbad geven door een ondiepe bak (zoals een oude slakom) te vullen met wat droog zand of aarde.
AikeAike answered 1 jaar ago
Kippen hebben vers water, voedsel, beschutting tegen de elementen en bescherming tegen roofdieren nodig. Ze moeten ook toegang hebben tot een schone ruimte waar ze kunnen stofbaden en in de grond kunnen scharrelen. Kippen moeten constant schoon water hebben. Voedsel kan worden gegeven in de vorm van speciaal voor kippen gemaakte kruimels of brij, of in de vorm van restjes uit de keuken. Een goed kippenhok beschermt uw kippen tegen slecht weer en roofdieren, en biedt ze ook een plek om 's nachts te slapen. Kippen scharrelen graag in het vuil, dus zorg ervoor dat ze toegang hebben tot een buitenren of -plaats waar ze kunnen graven.
ZefZef answered 1 jaar ago
Kippen moeten altijd toegang hebben tot schoon water, vers voedsel, een slaapplaats en bescherming tegen weersinvloeden en roofdieren. Ze hebben ook een plek nodig om hun eieren te leggen, en de meeste mensen voorzien daarvoor een nestkastje. Sommige mensen geven hun kippen ook graag scharrelvoer, een mix van granen en andere ingrediënten waar kippen graag aan pikken.
TeunTeun answered 1 jaar ago
Kippen hebben een hok nodig om in te slapen, vers voedsel en water, en iets om in rond te scharrelen. Kippen moeten toegang hebben tot een hok waar ze 's nachts veilig kunnen slapen. Dit kan eenvoudig een houten hok zijn met een opening aan de bovenkant of zijkanten waar de kippen in en uit kunnen. Het hok moet groot genoeg zijn zodat alle kippen erin passen, en het is belangrijk dat er voldoende ventilatie is zodat de kippen het niet te warm of te koud krijgen. Behalve een hok hebben kippen ook voldoende vers voedsel en water nodig. Ze eten bijna alles, maar zijn vooral dol op insecten, zaden, fruit en groenten.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Kippen hebben veel vers water nodig, een dieet dat voornamelijk bestaat uit scharrelkorrels en groentekorrels, en toegang tot een schoon hok. Ze hebben ook veel beweging nodig, die ze kunnen krijgen door ze overdag in de achtertuin rond te laten lopen.