Bekijk VragenCategorie: onderwijswelke vmbo zijn er?
Avatargast Staf asked 10 maanden ago
welke vmbo zijn er?
8 Antwoorden
GerbenGerben answered 10 maanden ago
Er zijn drie soorten vmbo's: de havo, de mavo en het vmbo. De havo is voor leerlingen die naar de universiteit willen en een bacheloropleiding willen gaan doen. De mavo is voor leerlingen die een mbo-opleiding willen doen. Het vmbo is voor leerlingen die een leerwerktraject willen doen.
ArnoArno answered 10 maanden ago
Vmbo staat voor voorbereidend beroepsonderwijs, wat Nederlands is voor "voorbereidend beroepsonderwijs". Het Vmbo bestaat uit vier graden, die overeenkomen met verschillende moeilijkheidsgraden:   Het vmbo-t is de beroepsopleidende leerweg die leerlingen voorbereidt op het werken in een beroep.   Het VMBO-K is de opleiding die voorbereidt op een studie aan een vakschool of hogeschool.   Het VMBO-G is het algemeen vormend onderwijs dat voorbereidt op een studie aan een gymnasium of universiteit    Het VWO is het hoogste niveau van voortgezet onderwijs in Nederland en leidt op tot het tertiair onderwijs.
MaartenMaarten answered 10 maanden ago
Vervoort MBO is een middelbaar berufsonderwijs in Amsterdam, Nederland. Het is gelegen aan de Oostzaanstraat 15. Vmbo staat voor Voorbereidend middenkader beroepsonderwijs. Dit betekent dat het een school is waar leerlingen terecht kunnen om zich voor te bereiden op een toekomstige baan in het middenkader.
DimitriDimitri answered 10 maanden ago
Er zijn vier verschillende vmbo-opleidingen in Nederland: basisberoepsgerichte leerweg (bbl), kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gemengd) en theoretische leerweg (theorie). Elk programma heeft een andere focus, zodat studenten het programma kunnen kiezen dat het beste bij hun interesses en capaciteiten past    Het bbl-programma is gericht op praktische vaardigheden, en omvat een stage als onderdeel van het curriculum.
WillemWillem answered 8 maanden ago
Er zijn in Nederland vier verschillende soorten vmbo: vmbo-basis (basis), vmbo-kader (kader), vmbo-t (technologisch), en vmbo-g/tl (algemeen/technisch). Vmbo-basis is de meest elementaire vorm van vmbo en is voor leerlingen die nog niet hebben besloten welke richting ze op willen. Vmbo-kader is voor leerlingen die een vak willen studeren of in een bepaalde branche willen werken.
ErnestErnest answered 8 maanden ago
Er zijn vier soorten beroepsonderwijs en beroepsopleidingen (BOL) in Nederland: MBO, VMBO, AVT en BOUW MBO: Midden-Bolwijn Onderwijs - Dit type beroepsonderwijs is voor leerlingen van 16-18 jaar en vindt plaats op een vakschool. De leerlingen volgen een vast aantal uren per week onderwijs en lopen daarnaast stages die verband houden met het gekozen beroep VMBO: Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs - Dit is een vorm van beroepsonderwijs die leidt tot een diploma op middelbaar niveau.
CornaldCornald answered 6 maanden ago
Er zijn drie soorten vmbo's in Nederland: vmbo-b/k, vmbo-t en vmbo-g/t. Het vmbo-b/k is voor leerlingen die een laag cognitief niveau hebben en niet geschikt zijn voor een academische opleiding. De belangrijkste vakken op dit niveau zijn landbouw, horeca en huishoudelijke dienstverlening. Het vmbo-t is voor leerlingen met een gemiddeld cognitief niveau die niet geschikt zijn voor een academische opleiding. De hoofdvakken op dit niveau zijn techniek, handel en zorg.
CornaldCornald answered 6 maanden ago
Er zijn drie soorten vmbo in Nederland: vmbo-basis, vmbo-kader en vmbo-gemengd. De vmbo-basis is het meest basale type beroepsschool. Zij biedt een algemene opleiding die leerlingen voorbereidt op een vak- of beroepsopleiding op een hoger niveau Het vmbo-kader is een meer gevorderd type beroepsschool dat leerlingen voorbereidt op specifieke beroepen De vmbo-gemengd is een combinatie van de twee andere typen. Het biedt zowel een theoretische als een praktische opleiding in verschillende beroepen.