Bekijk VragenCategorie: onderwijswelke vwo profiel heb ik nodig voor rechten?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

welke vwo profiel heb ik nodig voor rechten?

3 Antwoorden
StijnStijn answered 2 maanden ago

Er is niet één “profiel” dat perfect is voor de rechtenfaculteit. Verschillende studenten hebben verschillende sterke en zwakke punten, en wat goed werkt voor de ene persoon is misschien niet de beste pasvorm voor een ander. Dat gezegd hebbende, zijn er een paar belangrijke dingen die veel succesvolle rechtenstudenten gemeen hebben.
 
Ten eerste, ze zijn meestal high-achieving studenten die goed hebben gedaan op de universiteit. Ze hebben ook de neiging om sterk kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden, evenals uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden hebben. Ten slotte zijn ze vaak zelf-gemotiveerd en gedreven om te slagen.

BrentBrent answered 2 maanden ago

Er is niet echt een “profiel” dat je nodig hebt voor de rechtenstudie, aangezien elke kandidaat anders is en iets unieks naar de tafel zal brengen. Er zijn echter wel bepaalde kwaliteiten en vaardigheden die je zullen helpen slagen in de rechtenstudie en als advocaat. Zo moet je bijvoorbeeld kritisch en analytisch kunnen denken, duidelijk en overtuigend kunnen communiceren (zowel schriftelijk als in een toespraak), complexe materie snel kunnen lezen en begrijpen, je tijd effectief kunnen indelen en goed onder druk kunnen werken. Als je dit soort vaardigheden kunt laten zien tijdens je VWO-tijd, heb je een sterke basis om op voort te bouwen als je verder gaat met je juridische opleiding.

StijnStijn answered 2 maanden ago

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het beste VWO-profiel voor rechten afhangt van je specifieke sterke en zwakke punten. Een goed uitgangspunt is echter om een VWO-profiel te overwegen dat de nadruk legt op verbaal redeneren en kritisch denken.
 
Verbale redeneervaardigheden zijn belangrijk voor rechten, omdat een groot deel van het werk bestaat uit het lezen en interpreteren van complexe juridische documenten. Kritische denkvaardigheden zijn ook belangrijk, omdat juristen in staat moeten zijn om informatie te analyseren en op basis daarvan beredeneerde conclusies te trekken.