Bekijk VragenCategorie: schoollessenwie heeft geschiedenis gestudeerd?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wie heeft geschiedenis gestudeerd?
4 Antwoorden
DouweDouwe answered 1 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, want er zijn talloze personen die hun leven hebben gewijd aan het bestuderen van de geschiedenis. Enkele van de meest bekende historici zijn echter mensen als Herodotus, Thucydides, Josephus en Sima Qian. Deze schrijvers, allen afkomstig uit verschillende delen van de wereld, hebben bijgedragen aan enkele van de eerste opgetekende geschiedenissen die zowel politieke gebeurtenissen als culturele anekdotes beschreven    Natuurlijk zijn dit slechts enkele namen uit de oudheid. In recentere tijden hebben vooraanstaande historici als Edward Gibbon, Leopold von Ranke en Arnold J. Toynbee bijgedragen tot een beter begrip van het verleden.
ArnoArno answered 1 jaar ago
Verschillende mensen hebben geschiedenis gestudeerd. Een voorbeeld is Herodotus, een Griekse geschiedschrijver die leefde in de vijfde eeuw voor Christus.
FrankyFranky answered 1 jaar ago
Mensen die geschiedenis bestuderen worden historici genoemd. Historici onderzoeken en schrijven over het verleden. Ze specialiseren zich vaak in een bepaalde periode of een bepaald onderwerp, zoals de Amerikaanse Revolutie of het Oude Rome    Er zijn veel verschillende manieren om historicus te worden. Sommige mensen studeren geschiedenis op bachelor- of masterniveau. Anderen werken als museumconservator of archivaris. Weer anderen beginnen hun loopbaan als historisch re-enactors of reisleiders    Welke weg ze ook inslaan, historici streven ernaar de complexe factoren te begrijpen die onze wereld en onze menselijke ervaring hebben gevormd. Door te schrijven kunnen zij dit inzicht delen met een breder publiek en ons helpen ons heden en onze toekomst te begrijpen.
StijnStijn answered 1 jaar ago
Een verscheidenheid van mensen heeft de geschiedenis bestudeerd. Enkele voorbeelden zijn historici, schrijvers, journalisten en archeologen.