Bekijk VragenCategorie: filosofiewie is een filosofie?
Avatargast Staf asked 1 maand ago

wie is een filosofie?

4 Antwoorden
FrankyFranky answered 1 maand ago

 Een filosoof is iemand die van wijsheid houdt. Filosofen zijn mensen die diep nadenken over de grote vragen in het leven en daar antwoorden op proberen te vinden.

CornaldCornald answered 4 weken ago

Een filosoof is iemand die kennis zoekt om de wereld om zich heen te begrijpen. Zij worden gemotiveerd door een verlangen om te weten en te begrijpen, niet door een behoefte om de wereld te veranderen. Filosofen gebruiken meestal rede en logica om hun theorieën te ontwikkelen, en ze richten zich vaak op vragen die niet door de wetenschap kunnen worden beantwoord. Enkele van de beroemdste filosofen zijn Plato, Aristoteles, Descartes, Kant, en Nietzsche.

TeunTeun answered 4 weken ago

Een filosoof is iemand die heeft nagedacht over de aard van het bestaan en onze plaats daarin. Zij kunnen zich op een specifiek gebied richten, zoals ethiek, politieke filosofie of ontologie, maar hun denken strekt zich over het algemeen uit over meer dan één gebied. Een filosoof is ook iemand die vraagtekens zet bij gevestigde veronderstellingen en denkwijzen. Zij zijn niet tevreden met het simpelweg accepteren van dingen op hun eerste gezicht, maar in plaats daarvan onderzoeken zij dingen onder de oppervlakte in een poging om ze dieper te begrijpen. Dit kan hen irriteren bij degenen die liever hebben dat de dingen bij het oude blijven, maar het is ook wat filosofie zo potentieel transformerend maakt.

DaafDaaf answered 4 weken ago

Een filosoof is iemand die de rede en de logica gebruikt om vragen te stellen over het leven, het universum en alles. Hij onderzoekt de aard van het bestaan, moraal, kennis en schoonheid, en probeert in dit alles zin te vinden.