Bekijk VragenCategorie: schoollessenis geschiedenis een hoofdvak?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
is geschiedenis een hoofdvak?
4 Antwoorden
ArendArend answered 1 jaar ago
Dat hangt ervan af wat je onder "major" verstaat In de Verenigde Staten wordt geschiedenis vaak beschouwd als een menswetenschappelijk of sociaal-wetenschappelijk vak, en als zodanig is het geen verplicht vak voor studenten die bijvoorbeeld een ingenieursdiploma of een diploma bedrijfskunde willen halen. Veel universiteiten bieden echter wel hoofdvakken (en bijvakken) geschiedenis aan, en er zijn ook veel banen in de particuliere en openbare sector waarvoor kennis van geschiedenis vereist is. Kortom, hoewel geschiedenis niet voor alle diploma's een verplicht vak is, kan het een belangrijk vak zijn voor degenen die erin geïnteresseerd zijn.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Dat hangt af van je definitie van een "major" Een "major" is typisch een studiegebied waarin je de meeste, zo niet alle, lessen volgt. Volgens deze definitie is geschiedenis geen hoofdvak. Veel hogescholen en universiteiten bieden echter wel hoofdvakken in geschiedenis aan. Het antwoord op je vraag hangt dus af van wat je onder "major" verstaat Als je vraagt of het al dan niet de moeite waard is om geschiedenis te studeren, is dat een heel andere vraag, die door iedereen anders kan worden beantwoord.
ZefZef answered 1 jaar ago
Dat hangt ervan af wat je onder "hoofdvak" verstaat Als je vraagt of geschiedenis een op zichzelf staande major is, is het antwoord nee. Geschiedenis is echter vaak een van de hoofdvakken in een vrije-schoolopleiding. En het is ook een belangrijk onderdeel van veel andere hoofdvakken, zoals bedrijfskunde of journalistiek.
DaafDaaf answered 1 jaar ago
Er is geen gemakkelijk antwoord op deze vraag, omdat het grotendeels afhangt van wat je wilt doen met je diploma in de geschiedenis. Over het algemeen wordt geschiedenis echter beschouwd als een relatief prestigieus en verhandelbaar studiegebied. Het volgen van een geschiedenis major kan deuren openen naar spannende carrières in de academische wereld, de wet, de openbare orde, diplomatie, en nog veel meer. En hoewel de arbeidsmarkt voor historici competitief kan zijn, is het zeker niet onmogelijk om werk te vinden na het afstuderen. Volgens het meest recente werkgelegenheidsrapport van de American Historical Association had meer dan 60% van de gepromoveerde historici binnen een jaar na het behalen van hun diploma een voltijdse baan.