Bekijk VragenCategorie: onderwijswie bepaalt inhoud van het onderwijs?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wie bepaalt inhoud van het onderwijs?
5 Antwoorden
ArnoArno answered 2 jaar ago
De inhoud van het onderwijs wordt bepaald door het schooldistrict, de staatsraad voor onderwijs of een ander bestuursorgaan. Elk bestuursniveau neemt beslissingen over de inhoud van het onderwijs op school. De onderwijsraad van de staat kan bijvoorbeeld beslissen over de inhoud van de wiskunde lessen, terwijl het schooldistrict kan beslissen over de inhoud van de natuurkunde lessen. Leraren spelen ook een rol bij het bepalen van de inhoud van hun klaslokalen. Zij kunnen ervoor kiezen om bepaalde onderwerpen aan te vullen of te behandelen op basis van hun eigen interesses en overtuigingen.
ErnestErnest answered 1 jaar ago
De inhoud van het onderwijs wordt bepaald door de overheid en andere onderwijsinstellingen. Zij bepalen welke onderwerpen op scholen en universiteiten worden onderwezen en welke schoolboeken worden gebruikt. Docenten zijn vervolgens verantwoordelijk voor het onderwijzen van deze onderwerpen aan hun studenten.
BramBram answered 1 jaar ago
De inhoud van het onderwijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de normen die door schoolbesturen worden vastgesteld, de moeilijkheidsgraad die door professoren wordt bepaald en de leerboekbedrijven die de scholen van leerboeken voorzien. Het wordt ook beïnvloed door de leerlingen zelf, die al dan niet geïnteresseerd zijn in bepaalde onderwerpen. Een leerling kan bijvoorbeeld druk uitoefenen op een leraar om meer informatie over populaire cultuur op te nemen in zijn geschiedenisles.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
De mensen die de inhoud van het onderwijs bepalen zijn meestal leraren, schoolbesturen en overheidsfunctionarissen. Het publiek heeft echter ook inspraak in wat er op school wordt onderwezen.
WillemWillem answered 1 jaar ago
De inhoud van het onderwijs wordt bepaald door de staat, die de normen en het curriculum voor openbare scholen vaststelt. Particuliere scholen hebben echter meer autonomie wat betreft wat zij onderwijzen. De staat bepaalt ook wie in aanmerking komt om naar een openbare school te gaan en wie niet. In sommige staten moeten kinderen bijvoorbeeld aan bepaalde toelatingseisen voldoen (bijvoorbeeld binnen bepaalde grenzen wonen of uit gezinnen met een laag inkomen komen) om naar een openbare school te mogen. Particuliere scholen daarentegen staan open voor elke leerling die het schoolgeld kan betalen.