Bekijk VragenCategorie: studiefinancieringWie betaalt het speciaal onderwijs?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
Hoe wordt het speciaal onderwijs gefinancierd?  
8 Antwoorden
BrendanBrendan answered 2 jaar ago
Het schooldistrict waar het kind woont, betaalt meestal voor het speciaal onderwijs. Als het kind in een ander district woont dan de school waar het woont, betaalt de school waar het woont meestal voor de diensten. Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel, maar meestal werkt het zo.
GerbenGerben answered 2 jaar ago
Het schooldistrict waar het kind woont, betaalt meestal voor speciaal onderwijs. Elk schooldistrict moet gratis en passend openbaar onderwijs bieden aan alle kinderen met een handicap die binnen de grenzen van het district wonen, ongeacht het inkomensniveau van hun gezin. Als een schooldistrict bepaalt dat een kind geen speciaal onderwijs nodig heeft, of als de ouders besluiten dat het door het schooldistrict voorgestelde programma niet geschikt is voor hun kind, hebben de ouders het recht hun kind op eigen kosten naar een particuliere school te sturen en/of een externe tutor in te huren. Veel staten bieden echter bijstand of studiebeursprogramma's voor leerlingen die naar een particuliere school gaan omdat zij speciaal onderwijs ontvangen.
DimitriDimitri answered 2 jaar ago
De Individuals with Disabilities Education Act (IDEA) is een federale wet die bepaalt hoe speciaal onderwijs wordt gefinancierd en verstrekt. Volgens de IDEA zijn openbare scholen verantwoordelijk voor het verstrekken van gratis passend openbaar onderwijs aan alle leerlingen met een handicap. Dit omvat leerlingen die speciale onderwijsdiensten en aanverwante hulpmiddelen en diensten nodig hebben, zoals logopedie, ergotherapie, fysiotherapie, ondersteunende technologie en meer. Ouders van leerlingen met een handicap hoeven niet te betalen voor de speciale onderwijsdiensten van hun kind. Ouders kan echter wel worden gevraagd bij te dragen in de kosten van bepaalde speciaal ontworpen apparatuur of aanvullende diensten die hun kind nodig heeft.
DuukDuuk answered 1 jaar ago
De federale overheid en de staten delen de kosten voor het verstrekken van speciaal onderwijs en verwante diensten aan kinderen met een handicap. De federale overheid betaalt ongeveer 60% van de kosten en de staten betalen de overige 40%. Lokale onderwijsinstanties (schooldistricten, charterscholen, enz.) dragen ook bij aan het verstrekken van speciale onderwijsdiensten.
DimitriDimitri answered 1 jaar ago
De federale regering en de regeringen van de staten delen de financiering van het speciaal onderwijs, waarbij de federale regering ongeveer 60% van de fondsen verstrekt. De staten gebruiken vervolgens hun deel van het geld om speciale onderwijsdiensten voor studenten met een handicap te betalen.
ArnoArno answered 1 jaar ago
Speciaal onderwijs is een dienst die wordt gefinancierd door de staat en de lokale schooldistricten. De federale overheid verstrekt geen fondsen specifiek voor speciaal onderwijs. Er zijn echter enkele programma's die door de federale overheid zijn goedgekeurd en die kunnen worden gebruikt om leerlingen met een handicap te ondersteunen, zoals de IDEA (Individuals with Disabilities Education Act) en de SD-wetgeving (Safe and Drug-free Schools and Communities Act).
BrentBrent answered 1 jaar ago
Speciaal onderwijs kan gefinancierd worden uit verschillende bronnen, waaronder lokale, staats- en federale fondsen. Doorgaans wordt het gefinancierd door een combinatie van deze bronnen.
FeddeFedde answered 1 jaar ago
Het schooldistrict waar het kind woont, betaalt het speciaal onderwijs. Als het kind momenteel niet naar een openbare school gaat, is het schooldistrict van herkomst verantwoordelijk voor het verstrekken van gratis passend openbaar onderwijs. "Openbaar onderwijs" betekent onderwijs dat op kosten van de overheid, onder toezicht en leiding van de overheid en door professionele opvoeders in dienst van de staat of lokale overheden wordt gegeven. Het omvat zowel basis- als middelbare scholen. Speciaal onderwijs betekent specifiek ontworpen onderwijs, zonder kosten voor de ouders, om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van een leerling met een handicap.