Bekijk VragenCategorie: schoolexamenseindexamen niet gehaald, wat nu?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
eindexamen niet gehaald, wat nu?
8 Antwoorden
DuukDuuk answered 2 jaar ago
Het is goed. U kunt dit doen.   Allereerst moet u een stap terug doen en de situatie beoordelen. Wat zijn de redenen waarom u gefaald hebt? Probeer zo specifiek mogelijk te zijn, zodat je die redenen direct kunt aanpakken.   Heb je de stof niet begrepen? Zo ja, ga dan terug en herzie de stof totdat u dat wel doet. Had je niet genoeg tijd om te studeren? Maak een studieschema en houd je eraan. Wist je niet hoe je de test moest maken? Maak een paar oefentoetsen en zoek uit wat de professor zoekt.    Nadat je de reden of redenen van je falen hebt geïdentificeerd, neem je actie om ze te corrigeren.
CiscoCisco answered 2 jaar ago
Het is zeker niet het einde van de wereld! Haal eerst diep adem en probeer te ontspannen. Neem vervolgens de tijd om na te gaan wat er misging en wat je moet doen om ervoor te zorgen dat het niet nog eens gebeurt. Ga ten slotte weer aan het werk en begin te studeren voor je volgende examen.
MaartenMaarten answered 2 jaar ago
Allereerst, geen paniek! Het is niet het einde van de wereld. Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om een gezakt eindexamen goed te maken.   Eén mogelijkheid is om met je professor te praten over het inhalen van een examen. Sommige professoren zullen je de mogelijkheid geven om een inhaal examen te maken, maar anderen misschien niet. Als je professor geen inhaalexamen aanbiedt, zijn er nog andere opties voor je beschikbaar.   Je kunt proberen het vak over te doen als het in het volgende semester wordt aangeboden. Dit kan een betere optie zijn dan het hele semester over te doen als je maar voor één eindexamen bent gezakt. Een andere optie is om online cursussen of zomercursussen te volgen om de les in te halen.
FrankyFranky answered 2 jaar ago
Ten eerste, geen paniek. Het is zeker niet het einde van de wereld. Ten tweede, probeer erachter te komen wat er fout ging en leer van je fouten. Ten derde: praat met je docent of assistent om hulp te krijgen. Tenslotte, maak een plan om de verloren stof in te halen en het beter te doen op het volgende examen.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Haal eerst diep adem en probeer kalm te blijven. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw kansen om te slagen voor het examen te vergroten als u het opnieuw doet. 1) Praat met je professor. Veel professoren zijn bereid om met studenten te werken die gezakt zijn voor hun eindexamen. Ze kunnen misschien tips of advies geven over hoe je je score de volgende keer kunt verbeteren. 2) Studeer slimmer, niet harder. Het is belangrijk dat je je concentreert op de gebieden waar je moeite mee had tijdens het eerste examen. Probeer verschillende studietechnieken uit; misschien werkt iets als flashcards of het gebruik van apps als Quizlet beter voor je dan traditionele tekstboeken en aantekeningen.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Ten eerste, geen paniek. Het is niet het einde van de wereld. Ten tweede, haal diep adem en schat de situatie in. Ten derde, neem wat tijd om te studeren en maak dan het examen opnieuw. Ten vierde, neem het jezelf niet kwalijk - iedereen maakt wel eens fouten. Ten vijfde, leer van je ervaring en doe het de volgende keer beter.
DimitriDimitri answered 1 jaar ago
Ten eerste, geen paniek. Het is niet het einde van de wereld. Er zijn nog genoeg mogelijkheden voor u beschikbaar. Hier zijn een paar dingen die u kunt doen: 1. Praat met je professor. Je professor kan bereid zijn je een tweede kans te geven als je uitlegt waarom je de eerste keer niet geslaagd bent. 2. Neem een les aan een lokale gemeenschapsschool. Dit is een geweldige manier om je diploma te halen zonder dat je de les waarvoor je gezakt bent opnieuw hoeft te volgen. 3. Neem een tutor. Een tutor kan je helpen om je te concentreren op de gebieden waar je verbetering nodig hebt en je helpen om de volgende keer te slagen. 4. Praat met je adviseur.
FrankyFranky answered 1 jaar ago
Allereerst, geen paniek. Het is niet het einde van de wereld. Er zijn nog genoeg mogelijkheden. U kunt het examen opnieuw doen, of u kunt een vrijstelling of vrijstelling krijgen. Praat met je professor of adviseur om te zien wat je beste optie is. En vergeet niet om contact op te nemen met je klasgenoten - zij kunnen je misschien helpen met wat je nu moet doen.