Bekijk VragenCategorie: biologieWat is het verschil tussen plantencellen en dierlijke cellen?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
Wat is het verschil tussen plantencellen en dierlijke cellen?
3 Antwoorden
StijnStijn answered 1 jaar ago
Plantencellen hebben verschillende kenmerken die hen onderscheiden van dierlijke cellen. Plantencellen hebben een celwand, wat hen helpt om hun vorm te behouden, terwijl dierlijke cellen deze niet hebben. Plantencellen hebben ook chloroplasten, wat hen in staat stelt om zonlicht om te zetten in voedingsstoffen via fotosynthese, terwijl dierlijke cellen deze niet hebben. Plantencellen hebben ook een stomata, waardoor het mogelijk is voor hen om water en koolstofdioxide te vervoeren tussen binnen- en buitenkant van hun cel.
BrentBrent answered 1 jaar ago
Dierlijke cellen bevatten meestal vetten en afwezigheid van chloroplasten in vergelijking met plantencellen. Plantencellen hebben chloroplasten, die vitale functies zoals fotosynthese uitvoeren. Bovendien hebben plantencellen een extra wandlaag rondom de celwand, die dierlijke cellen niet hebben.
ArendArend answered 1 jaar ago
Er zijn verschillende verschillen tussen plantencellen en dierlijke cellen. Plantencellen hebben celwanden die gemaakt zijn van cellulose, wat dierlijke cellen niet hebben. Plantencellen hebben ook organellen genaamd chloroplasten en intakellen, waardoor ze in staat zijn om fotosynthese uit te voeren. Dierlijke cellen bevatten geen chloroplasten of intakellen, waardoor ze geen fotosynthese kunnen uitvoeren. Plantencellen hebben ook hun eigen energiebron, terwijl dierlijke cellen afhankelijk zijn van externe energiebronnen. Plantencellen hebben ook veel vacuolen in vergelijking met dierlijke cellen.