Bekijk VragenCategorie: WiskundeWat is de stelling van Pythagoras en hoe kan ik deze toepassen?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
Wat is de stelling van Pythagoras en hoe kan ik deze toepassen?
4 Antwoorden
PieterPieter answered 1 jaar ago
De stelling van Pythagoras is een bekende vergelijking voor rechthoekige driehoeken - a2 + b2 = c2. Deze vergelijking kan worden gebruikt om de lengte van de derde zijde van een rechthoekige driehoek te berekenen als je de lengte van de andere twee zijdes weet.
TijmenTijmen answered 1 jaar ago
De stelling van Pythagoras is een eeuwenoude vergelijking die aangeeft dat in een rechthoekige driehoek, het kwadraat van de schuine zijde (hypotenusa) gelijk is aan het som van de kwadraat van de overige twee zijden (de rechte zijden). Je kunt de stelling van Pythagoras gebruiken om de lengte van een zijde van de driehoek te bepalen door de lengte van de andere twee zijden te kennen.
ArendArend answered 1 jaar ago
Wel, de stelling van Pythagoras is een nuttige tool die je kan gebruiken om te achterhalen hoe lang de zijden van een rechthoekige driehoek zijn. Als je hebt vastgesteld dat twee van de zijden een bepaalde lengte hebben, dan kan de stelling je vertellen hoe lang de derde zijde is. Om de stelling toe te passen, heb je de volgende formule nodig: a2 + b2 = c2, waarbij a en b de korte zijden zijn en c de lange zijde.
StijnStijn answered 1 jaar ago
De stelling van Pythagoras is een stelling uit de wiskunde. Het bevestigt dat in een rechthoekige driehoek, het kwadraat van de schuine zijde gelijk is aan het som van het kwadraat van de overige twee zijden. We kunnen de stelling van Pythagoras toepassen bij het oplossen van verschillende rechthoekige driehoekenproblemen.