Bekijk VragenCategorie: WiskundeHoe bereken ik de limiet van een functie?
Avatargast Staf asked 10 maanden ago
Hoe bereken ik de limiet van een functie?
4 Antwoorden
DouweDouwe answered 9 maanden ago
Het berekenen van de limiet van een functie lijkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel. Je gebruikt de stelling van L'Hôpital: neem de limieten van de functie als de de laagste macht van de verhouding dat je hebt. Als het exponent gelijk is aan 0 of een even getal, bereken je de limieten door de coëfficiënt van het hoogste exponent te vermenigvuldigen en de coëfficiënt van het volgende hoogste exponent te verminderen.
LuukLuuk answered 9 maanden ago
Om de limiet van een functie te berekenen, moet je de grafiek goed bestuderen. Bekijk de waarden waar de grafiek naar toe gaat wanneer je naar links of rechts gaat, en vervolgens kijk je wat de functie doet om dat nulpunt te bereiken. Als je deze waarde bepaald, heb je de limiet berekend.
CiscoCisco answered 9 maanden ago
Om de limiet van een functie te berekenen, moet u uitzoeken hoe de functie gedraagt wanneer de input x op oneindige grootte nadert. Als dat het geval is, kunt u gebruik maken van een techniek genaamd limes, die uitgaat van de ratio waarmee de output en de input variëren.
JorisJoris answered 9 maanden ago
Gooi je rekenmachine erbij en voer de volgende stappen uit: bepaal de afgeleide van de functie, stel deze gelijk aan 0, los deze vergelijking op en je hebt je limiet!