Bekijk VragenCategorie: opvangHoe duur is naschoolse opvang?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
Hallo, ik heb 2 zoontjes die graag op de naschoolse opvang wil zetten. Weet iemand hoe duur naschoolse opvang is?  
4 Antwoorden
GijsGijs answered 1 jaar ago
Volgens een rapport van de National Association of Child Care Resource and Referral Agencies kost naschoolse opvang in de Verenigde Staten gemiddeld 196 dollar per week. Maar dat bedrag kan sterk variëren, afhankelijk van de leeftijd van het kind, het soort opvang en de locatie. Zo betalen ouders in New York City gemiddeld 344 dollar per week voor voltijdse opvang in een erkende kinderopvang, terwijl ouders in Oklahoma City slechts 57 dollar per week betalen voor dezelfde dienst. En terwijl het weektarief voor een zuigeling in een centrum landelijk gemiddeld ongeveer 239 dollar bedraagt, springt het naar 354 dollar voor kinderen van 5 tot 12 jaar.
ArnoArno answered 1 jaar ago
Het hangt af van de stad en de staat waar u woont, maar meestal kan het variëren van 200 tot 600 dollar per week. Sommige gezinnen kunnen in aanmerking komen voor hulp of subsidies van de overheid, maar die programma's hebben vaak lange wachtlijsten. Sommige particuliere scholen en kerken bieden ook betaalbare naschoolse opvang, maar die opties zijn meestal beperkt. De beste manier om erachter te komen hoeveel naschoolse opvang bij u in de buurt kost, is rechtstreeks contact opnemen met een paar plaatselijke aanbieders en offertes aanvragen.
ZefZef answered 1 jaar ago
Van wat ik gezien heb, kan het vrij duur zijn. De YMCA rekent bijvoorbeeld 350 dollar per maand voor voltijdse opvang en 175 dollar per maand voor deeltijdse opvang. Andere plaatsen kunnen meer of minder rekenen, maar dat lijkt ongeveer het gemiddelde te zijn. De reden dat het zo duur is, is dat er zo weinig aanbieders van naschoolse opvang zijn en dat er veel vraag is naar hun diensten. Dus, zoals bij alles wat schaars is en waar veel vraag naar is (zoals gezondheidszorg), kunnen aanbieders vragen wat ze willen en mensen zullen toch een manier moeten vinden om ervoor te betalen.
BrentBrent answered 1 jaar ago
Het kan vrij duur zijn, afhankelijk van het programma en uw locatie. In het algemeen kunt u een bedrag van 5 tot 25 dollar per uur verwachten voor naschoolse opvang van goede kwaliteit. Veel programma's bieden kortingen voor broers en zussen, en sommige bieden ook een glijdende schaal op basis van inkomen. Het is belangrijk om naar deze kortingen te vragen wanneer u op zoek bent naar een programma, want ze kunnen aanzienlijke besparingen opleveren. Sommige programma's vereisen ook een jaarlijks inschrijfgeld of een lidmaatschapsbijdrage. Deze kosten variëren meestal van $10 tot $50 per jaar.