Bekijk VragenCategorie: WiskundeHoe los ik een ongelijkheid op?
Avatargast Staf asked 10 maanden ago
Hoe los ik een ongelijkheid op?
4 Antwoorden
ErnestErnest answered 10 maanden ago
Ik heb een aantal stappen die je kunt volgen om een ongelijkheid op te lossen. Begin bij stap 1 en volg de stappen zorgvuldig om het juiste resultaat te krijgen. Stap 1 is het opsplitsen van beide kanten van de ongelijkheid. Stap 2 is het verplaatsen van alle onbekenden naar één kant van de ongelijkheid. Stap 3 is het isoleren van de variabele. Stap 4 is het oplossen van de variabele. En het laatste is stap 5, het controleren van je resultaat. Je hebt nu een antwoord op je ongelijkheid!
FeddeFedde answered 10 maanden ago
Om een ongelijkheid op te lossen, moet je je eerst afvragen wat je eigenlijk moet doen om de ongelijkheid te verminderen of te annuleren. Je hebt twee kanten die je kunt bekijken: de linkerkant en de rechterkant van de ongelijkheid. Je kunt dan de eerste stap nemen en gebruikmaken van wat je weet over ongelijkheden om de ongelijkheid op te lossen. Als je dit doet, zul je zien dat je geleidelijk aan steeds meer begrip krijgt van hoe je de ongelijkheid kunt oplossen.
StijnStijn answered 10 maanden ago
Een ongelijkheid oplossen is net als een puzzel oplossen - je zoekt naar de juiste manier om alle stukjes samen te voegen! Je kunt dingen annuleren of omkeren, zoeken naar een balans tussen wat er aan weerszijden staat en vooral blijven oefenen. Het kan een beetje moeilijk zijn, maar je kunt het doen!
GerbenGerben answered 10 maanden ago
Om een ongelijkheid op te lossen zou ik de twee kanten van de ongelijkheid apart bekijken en de gekoppelde variabelen zoeken. Daarna zou ik de twee kanten samenvoegen en variabelen waarvan bekend is dat ze gelijk zijn, vermenigvuldigen of delen om zo een eindoplossing te krijgen.