Bekijk VragenCategorie: WiskundeHoe los ik een vergelijking op?
Avatargast Staf asked 12 maanden ago
Hoe los ik een vergelijking op?
4 Antwoorden
GerbenGerben answered 12 maanden ago
Ik denk dat je dat het beste kunt doen door de vergelijking te herschrijven in een vorm die je makkelijker kunt begrijpen. Dan kun je stapje voor stapje door de vergelijking heen gaan en de stappen die je moet ondernemen om de oplossing te vinden volgen.
ErnestErnest answered 12 maanden ago
Ik zou aanraden om eerst de verschillende stappen die nodig zijn om een vergelijking op te lossen te begrijpen. Er zijn verschillende manieren waarop je een vergelijking kunt oplossen, en alle stappen die je nodig hebt, kun je leren door boeken te lezen of online tutorials te volgen. Zo kun je een vergelijking op de juiste manier oplossen.
GijsGijs answered 12 maanden ago
Ik zou het proberen op te lossen door alle getallen aan de linkerkant van de vergelijking te verzamelen en alle getallen aan de rechterkant te verzamelen. Vervolgens kun je de linkerkant van de vergelijking door dezelfde getal delen of vermenigvuldigen met het geheel als dat nodig is zodat alle getallen immers zijn. Als laatste kun je de rechterkant van de vergelijking ook delen of vermenigvuldigen met hetzelfde getal. Dan kun je de vergelijking oplossen.
AikeAike answered 12 maanden ago
Goh, vergelijkingen oplossen is soms best lastig. Je kunt eerst proberen je vergelijking te herschrijven tot een vorm die je gemakkelijk kunt oplossen. Als dat niet lukt kun je proberen je vergelijking te vergelijken met een andere waarbij de oplossing heel duidelijk is. Als je nog steeds last hebt kun je altijd online zoeken naar hoe je dat kunt doen, want er zijn vast veel websites en informatie beschikbaar om je te helpen. Succes!