Bekijk VragenCategorie: zorghoe verzorg ik een tattoo?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
hoe verzorg ik een tattoo?
4 Antwoorden
BramBram answered 2 jaar ago
Afhankelijk van de tatoeage zijn er verschillende manieren om deze te verzorgen. Het belangrijkste is dat je de tattoo gehydrateerd houdt zodat hij niet uitdroogt en barst. Je kunt dit doen door een geurvrije lotion of crème (vaseline werkt ook) te gebruiken en deze twee keer per dag aan te brengen. Zonnebrandcrème is ook belangrijk, omdat tatoeages gemakkelijk kunnen verbranden. Zorg ervoor dat je een zonnecrème gebruikt die SPF 30 of hoger is en die je elke 2 uur royaal aanbrengt. Tenslotte, vermijd het onderdompelen van je tattoo in water (bv. zwemmen, bubbelbaden) tot hij volledig genezen is, omdat dit je risico op infectie kan verhogen.
ValentijnValentijn answered 2 jaar ago
Een goed verzorgde tatoeage gaat een leven lang mee. Het ding met tatoeages is dat het in wezen wonden zijn, en als zodanig hebben ze wat TLC nodig om te genezen en er goed uit te blijven zien. Hier zijn enkele tips om je nieuwe inkt te verzorgen: 1. Houd het schoon! Was de tattoo twee keer per dag met water en zeep (of vaker als je actief bent). 2. Breng 2-3 keer per dag een dun laagje vaseline of Aquaphor aan op de tatoeage. Dit houdt het gebied gehydrateerd en helpt schurft te voorkomen. 3. Dompel de tattoo niet in water (douchen is prima, maar niet baden of zwemmen) 4.
DuukDuuk answered 1 jaar ago
Na het zetten van een tatoeage is het belangrijk om het gebied schoon en infectievrij te houden. Gebruik een kleine hoeveelheid antibacteriële zeep om het gebied twee keer per dag voorzichtig te wassen. U kunt ook een licht laagje vaseline of antibiotische zalf aanbrengen om te voorkomen dat het gebied droog of gebarsten wordt. Blootstelling aan de zon moet minstens twee weken na de tatoeage vermeden worden, omdat dit kan leiden tot vervaging en verkleuring. Over het algemeen duurt het ongeveer zes weken voordat tatoeages volledig genezen zijn.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je nieuwe tatoeage te verzorgen: 1. Houd het schoon: Tatoeages moeten schoon worden gehouden om infectie te voorkomen en het genezingsproces te versnellen. Was je tattoo twee keer per dag met water en zeep, en breng één keer per dag een dun laagje vaseline of antibiotische zalf aan op het gebied. 2. Vermijd blootstelling aan de zon: te veel blootstelling aan de zon kan je tattoo beschadigen en ervoor zorgen dat hij voortijdig vervaagt. Draag zonnebrandcrème als je buiten bent en vermijd zonnebanken. 3. Niet aan pulken: Aan je tatoeage pulken kan een infectie veroorzaken en het genezingsproces vertragen.