Bekijk VragenCategorie: zorgHoe verzorg je een palmboom in pot?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
Ik heb een palmboon in een pot geplant, maar ik heb geen idee hoe je een palmboom moet verzorgen. Wie kan mij helpen hiermee? Hoe verzorg je een palmboom in pot?
6 Antwoorden
DaafDaaf answered 1 jaar ago
De beste manier om een palmboom in pot te verzorgen is hem regelmatig water te geven, af en toe te bemesten en hem op een zonnige plek te zetten. Water geven: Geef uw palmboom regelmatig water, maar niet te veel. Een goede vuistregel is om water te geven als de bovenste centimeter grond droog aanvoelt. Bemesten: Bemest uw palmboom ongeveer om de twee weken met een uitgebalanceerde meststof zoals 10-10-10. Zonlicht: Palmbomen gedijen goed in de volle zon, dus probeer je plant op een zonnige plek te zetten.
BramBram answered 1 jaar ago
Bij de verzorging van een palmboom in pot moet u met een paar dingen rekening houden. Ten eerste, zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft, zodat de grond tussen het water geven door kan drogen. Twee: geef de plant goed water, maar niet te veel. Drie: palmbomen houden van een hoge luchtvochtigheid, dus probeer ze op een plek te zetten waar ze wat indirect zonlicht en een hoge luchtvochtigheid krijgen. En vier, bemest de plant regelmatig met een uitgebalanceerde meststof voor palmen.
PieterPieter answered 1 jaar ago
Een palmboom in pot moet water krijgen als de bovenste centimeter grond droog is. Als de pot een drainagegat heeft, geef dan water totdat het water uit het gat loopt. Als de pot geen drainagegat heeft, giet dan genoeg water in de pot zodat het van de bodem afloopt. Bemest een palmboom in pot om de twee weken met een uitgebalanceerde meststof zoals 10-10-10 of 20-20-20. In de winter maandelijks bemesten en het water geven beperken tot één keer per maand. In de zomer twee keer per week bemesten en twee keer per week water geven. Palmbomen houden van een hoge luchtvochtigheid, dus plaats de pot op een bak met natte kiezels en geef regelmatig water.
ZefZef answered 1 jaar ago
De verzorging van een palmboom in pot is relatief eenvoudig. Hieronder volgen enkele tips om uw palm gezond te houden en er op zijn best uit te laten zien. -Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet nat is. -Bemest de plant om de paar weken met een hoogwaardige palmmeststof. -Beschermen tegen koud weer; naar binnen verplaatsen als de temperatuur onder de 50 graden F daalt. -Niet in direct zonlicht plaatsen, maar op een plek met indirect licht.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Voor de verzorging van een palmboom in pot moet u hem regelmatig water geven en op een zonnige plek zetten. Misschien moet u hem ook om de paar maanden bemesten. Als de bladeren geel of bruin beginnen te worden, kan dat een teken zijn dat de plant niet genoeg water krijgt of dat hij meer mest nodig heeft.
StijnStijn answered 1 jaar ago
Voor de verzorging van een palmboom in pot moet u ervoor zorgen dat de grond altijd vochtig blijft. U kunt dit doen door één of twee keer per week water te geven, afhankelijk van de vochtigheid en de temperatuur van uw klimaat. Bovendien moet u de palm om de twee weken bemesten met een uitgebalanceerde meststof. Ten slotte moet u indien nodig dode of bruine bladeren van de boom snoeien.