Bekijk VragenCategorie: aardrijkskundeHoe werkt het landschap van Nederland en wat zijn de belangrijkste geografische kenmerken?
Avatargast Staf asked 12 maanden ago
Hoe werkt het landschap van Nederland en wat zijn de belangrijkste geografische kenmerken?
4 Antwoorden
CiscoCisco answered 12 maanden ago
Nederland is een dichtbevolkt land dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen. In het westen en noorden liggen de grote meren, delen van het Kinderdijk-molenlandschap en uitgestrekte polders in het veenweidegebied. De centrale gebieden zijn vlak en bebouwd. Het zuiden bevat de duinen met kustgebieden, stranden en verscheidene meren. Het zuidoosten bezit de heuvelachtige gebieden met de Hoge Veluwe als prominentste. Enkele kenmerkende geografische kenmerken zijn: laaggelegen delta's, heuvelachtig gebied, veenweiden en natuurparken, kustgebieden, stranden, polders en meren.
DaafDaaf answered 12 maanden ago
In Nederland is het landschap divers. Aan de kust is het een afwisseling van duinen, stranden en slikken, terwijl je verder landinwaarts een vlakke, landbouwgedomineerde verkaveling aantreft. De rivieren hebben een grote invloed gehad op Nederland. Ze hebben het land getransformeerd in een lappendeken van kleine eilandjes. Verder is het land ook vrij vlak, met een gemiddelde hoogte van 10 meter boven zeeniveau. Ten noorden van Nederland loopt het Groningenkanaal. Dit is een kanaal dat loopt van de Waddenzee tot de IJsselmeer, en dient als vismigratieroute.
ValentijnValentijn answered 12 maanden ago
Nou, Nederland is best wel afwisselend! Je hebt de stranden en de Noordzee - prachtig als je van stranden houdt. Er zijn ook tal van rivieren en kanalen die door het landschap trekken, waaronder de Rhine. Verder heb je een behoorlijke dosis heuvels en laagland, waaronder de veenmoerassen. Struiken en bosgebieden vullen de rest van het landschap in. Als je naar boven kijkt, lijkt het klein en vlak, maar als je naar beneden kijkt, is er best wat afwisseling!
TeunTeun answered 12 maanden ago
De geografie van Nederland bestaat voornamelijk uit heuvelachtig terrein dat zich voornamelijk bevindt in het zuiden. Nederland heeft ook een lange kustlijn die is gevormd door de Noordzee en rivieren zoals de Rijn en de Maas draaien door het land. Er zijn veel landbouwgrond en kanalen om water te vervoeren. Tennoorden van de Rijn ligt de Nederlandse hoogvlakte, en bebost terrein bevindt zich voornamelijk in het oosten, terwijl bossen en naaldwouden voornamelijk in het westen te vinden zijn. Met name het IJsselmeer is een van de meest vermaarde stukjes landschap in Nederland.