Bekijk VragenCategorie: onderwijshoeveel vakken heb ik nodig voor het vwo diploma?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
hoeveel vakken heb ik nodig voor het vwo diploma?
4 Antwoorden
FeddeFedde answered 1 jaar ago
Theoretisch heb je er twee nodig, maar in de praktijk nemen de meeste studenten er drie. Je hebt twee vakken nodig om het VWO-diploma te halen. Veel scholen bieden echter een derde cursus aan die niet vereist is voor het diploma, maar die je helpt om je voor te bereiden op vakken op universitair niveau. Deze extra cursus wordt meestal de "overbruggingscursus" of "voorbereidingscursus" genoemd.
JorisJoris answered 1 jaar ago
Dat hangt af van de school. De meeste scholen vereisen zes vakken, maar sommige scholen vereisen meer of minder. Vraag dit na bij uw school.
CornaldCornald answered 1 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het aantal vakken dat je nodig hebt om je vwo-diploma te halen, verschilt per school en individueel programma. De meeste vwo-programma's vereisen echter tussen de 12 en 16 vakken in totaal.
DimitriDimitri answered 1 jaar ago
Voor het vwo-diploma heb je 10 vakken nodig. Op de website van het Ministerie van Onderwijs, OCW, kun je een lijst vinden van de vakken die nodig zijn voor het vwo. De website is in het Nederlands, maar je kunt Google Translate gebruiken om het in het Engels om te zetten. De vakken zijn onderverdeeld in vijf hoofdgebieden: taal, wiskunde, natuurwetenschappen, maatschappijleer en keuzevakken. Je moet vier vakken taalvaardigheid, drie vakken wiskunde, drie vakken natuurwetenschappen, twee vakken maatschappijleer en één keuzevak volgen. Naast deze verplichte vakken moeten alle studenten ook een cursus burgerschapsvorming volgen.