Bekijk VragenCategorie: onderwijsin welk huis zit harry potter?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
in welk huis zit harry potter?
4 Antwoorden
GijsGijs answered 1 jaar ago
Harry Potter zit niet in een huis. Zweinstein School voor Hekserij en Tovenarij heeft vier huizen: Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff, en Ravenclaw. Harry is gesorteerd in Gryffindor.
EvertEvert answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het hangt af van je interpretatie van het verhaal. Sommigen geloven dat Harry Potter eigenlijk omgekeerd in hetzelfde huis woont als zijn ouders - met de kast onder de trap als zijn kamer. Anderen geloven dat hij in Godric's Hollow woont (het huis waar zijn ouders zijn vermoord) of dat hij voortdurend verhuist.
ArendArend answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het door schrijfster J.K. Rowling open is gelaten voor interpretatie. Veel fans van de Harry Potter-serie geloven echter dat de familie Potter in Godric's Hollow woont, wat ook het huis van Perkamentus en zijn familie is.
TijmenTijmen answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het opzettelijk dubbelzinnig is gelaten door auteur J.K. Rowling. Veel fans van de serie geloven echter dat Harry Potter zich bevindt in Godric's Hollow, het dorp waar zowel Harry als zijn ouders zijn geboren.