Bekijk VragenCategorie: Talenis chinees moeilijk?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is chinees moeilijk?
4 Antwoorden
JorisJoris answered 2 jaar ago
    Nee, Chinees is niet moeilijk. Het kan zelfs heel gemakkelijk te leren zijn, vooral als u een goede leraar of lerares hebt. Maar zoals bij elke taal is er sprake van een leercurve. De beste manier om Chinees te leren is jezelf onder te dompelen in de taal door in een Chinees sprekend land te wonen, of door lessen te nemen van een moedertaalspreker. Onthoud ook dat oefening baart kunst! Hoe meer u uw pasverworven taalvaardigheden gebruikt, hoe beter u ze zult gaan gebruiken. Laat u dus niet ontmoedigen als u onderweg fouten maakt - dat doet iedereen! Blijf gewoon oefenen en je zult binnen de kortste keren Mandarijn spreken als een pro.
StijnStijn answered 2 jaar ago
Ja, het kan moeilijk zijn om Chinees te leren, maar met genoeg toewijding en oefening is het mogelijk om vloeiend te worden. Een van de grootste uitdagingen bij het leren van Chinees is dat het schrijfsysteem volledig verschilt van het Engels. Bovendien zijn er duizenden karakters die studenten moeten leren om vaardig te kunnen lezen en schrijven. Met voldoende oefening is het echter mogelijk om de basis van dit complexe schrijfsysteem onder de knie te krijgen. Een andere uitdaging voor Engelstaligen die Chinees leren is de uitspraak. Het Mandarijn heeft meer klanken dan het Engels, en sommige klanken verschillen sterk van wat Engelstaligen gewend zijn. Maar met voldoende oefening en blootstelling aan moedertaalsprekers is het mogelijk de uitspraak van het Mandarijn vrij gemakkelijk onder de knie te krijgen.
CiscoCisco answered 2 jaar ago
Ja en nee. Ja, omdat er veel karakters te leren zijn, en nee omdat de grammatica eigenlijk heel eenvoudig is. Qua uitspraak kan het moeilijk zijn voor Engelstaligen, omdat de klanken in het Chinees heel anders zijn dan in het Engels. Maar met een beetje geduld en oefening kan iedereen basis Chinees leren spreken.
WillemWillem answered 2 jaar ago
Ja en nee. Ja, omdat het Chinese schrift zeer complex is, met talloze karakters die voor beginners verwarrend kunnen zijn. Nee, want als je eenmaal Chinees leert lezen en schrijven, is de taal zelf niet moeilijk om te spreken. In feite wordt het meestal beschouwd als een van de moeilijkste talen voor Engelstaligen om te leren vanwege het afwijkende toonsysteem.