Bekijk VragenCategorie: schoollessenis docent an english word?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is docent an english word?
7 Antwoorden
CornaldCornald answered 2 jaar ago
Ja, docent is een Engels woord. Het wordt meestal gebruikt om iemand aan te duiden die een leraar of gids is in een museum of kunstgalerij.
DimitriDimitri answered 2 jaar ago
Ja, docent is een Engels woord. Het komt van het Latijnse woord "docens", dat "leraar" betekent. Een docent is iemand die is aangesteld om les te geven in een museum of galerie. Het zijn vaak deskundigen op het gebied van kunst of geschiedenis, en ze geven rondleidingen en workshops aan bezoekers.
FrankyFranky answered 2 jaar ago
Ja. Een docent is een persoon die gemachtigd is rondleidingen te geven in een museum of een andere bezienswaardigheid. Het wordt uitgesproken als doh-SENNT. Het woord komt van het Latijnse woord "docere" dat "onderwijzen" betekent.
ZefZef answered 1 jaar ago
Ja, het woord "lecturer" is een Engels woord. Het verwijst naar iemand die een lezing of voordracht geeft.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Ja, lecturer is een Engels woord. Het is afgeleid van het Latijnse woord "lector", dat "voorlezer" betekent. Een lector is iemand die hardop voorleest voor een publiek.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Het is een Engels woord, maar het wordt niet vaak gebruikt. Een spreker is iemand die een lezing geeft.
DouweDouwe answered 1 jaar ago
Ja, het is een Engels woord. Het woord "lecturer" komt van het Latijnse woord "lector", wat "voorlezer" betekent. Een lector is iemand die hardop voorleest voor een publiek.