Bekijk VragenCategorie: peutersis een peuterspeelzaal hetzelfde als een kinderopvang?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
Wat is het verschil tussen een peuterspeelzaal en een kinderopvang?
3 Antwoorden
ValentijnValentijn answered 1 jaar ago
Er is geen universeel antwoord op deze vraag, omdat de twee termen op verschillende plaatsen verschillende dingen kunnen betekenen. In het algemeen is een voorschool een onderwijsinstelling voor kinderen onder de kleuterleeftijd, terwijl een kinderdagverblijf een instelling is die overdag zorg en toezicht biedt aan kinderen. In bepaalde gebieden kunnen de diensten van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven elkaar echter overlappen. U kunt het beste met plaatselijke aanbieders spreken om een nauwkeurige definitie van elke term in uw omgeving te krijgen.
AikeAike answered 1 jaar ago
De termen "peuterspeelzaal" en "kinderdagverblijf" worden vaak door elkaar gebruikt, maar een peuterspeelzaal is meestal een formelere onderwijssetting dan een kinderdagverblijf. Een voorschool is een onderwijsinstelling die voorschools onderwijs biedt aan kinderen van drie tot vijf jaar oud. Voorscholen kunnen particuliere bedrijven zijn of verbonden zijn aan staats- of lokale schooldistricten. Ze bieden meestal volledige of halve dagprogramma's, en vele bieden ook voor- en naschoolse opvang. Kinderdagverblijven zijn meestal informeler van aard en bieden opvang voor kinderen van alle leeftijden, van baby's tot schoolgaande kinderen. Ze kunnen worden beheerd door de overheid, scholen, kerken, particuliere bedrijven of non-profitorganisaties.
DouweDouwe answered 1 jaar ago
Een voorschool is een dagverblijf, maar een dagverblijf is niet noodzakelijk een voorschool. Een voorschool is een onderwijsinstelling die voorschools onderwijs aanbiedt, terwijl een kinderdagverblijf een instelling is waar kinderen overdag worden opgevangen en begeleid. Veel kinderdagverblijven bieden ook voorschools onderwijs aan, maar niet allemaal. Kortom, een voorschool is een soort kinderdagverblijf, maar niet alle kinderdagverblijven zijn voorscholen.